Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 08 17 /15:49

Dėl stambaus kyšininkavimo STT sulaikė du „Šiaulių plento“ darbuotojus ir Automobilių kelių direkcijos skyriaus vedėją

Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) Šiaulių valdybos pareigūnai pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl neskaidriai vykdytų viešųjų pirkimų organizuojant valstybinės reikšmės kelių kapitalinio remonto darbus Šiaulių regione. Sulaikyti trys asmenys. Tarp jų – ir Lietuvos automobilių kelių direkcijos Kelių planavimo ir plėtros skyriaus vedėjas Artūras Aušra.
Pinigai
Pinigai / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Įtariama, kad Lietuvos automobilių kelių direkcijos Kelių planavimo ir plėtros skyriaus vedėjas A.Aušra priėmė didesnės negu 250 MGL (9500 eurų) vertės kyšį iš bendrovės „Šiaulių plentas“ vadovų už išskirtinių sąlygų sudarymą minėtai įmonei laimėti viešuosius pirkimus, kurių bendra vertė viršija 1,5 mln. eurų.

A.Aušrą bei du kelius tvarkančios įmonės vadovus trečiadienį sulaikė STT pareigūnai. STT atovė Jurgita Razmytė 15min patvirtino, kad trys asmenys sulaikyti 48 valandoms. Vėliau prokurorai ir teismas spręs jų kardomųjų priemonių klausimą. Tiksli kyšio suma neatskleidžiama, nenorint pakenkti tyrimui.

Sugadino atostogas

Lietuvos automobilių kelių direkcijos vadovas Egidijus Skrodenis 15min teigė, kad A.Aušra šiuo metu atostogauja. „Kol kas nežinome, kuris pirkimas sudomino STT. Buvo atėję tyrėjai, kurie paėmė medžiagą apie visus pirkimus, darytus tame krašte“, – minėjo pašnekovas.

Pasak E.Skrodenio, A.Aušros darbas niekada nekėlė jokių klausimų: „Dėl jo jokių tyrimų niekada nevyko, žmogus dirba seniai, tokių nusiskundimų nėra buvę.“

15min/Violetos Grigaliūnaitės nuotr./Egidijus Skrodenis, Lietuvos automobilių kelių direkcijos direktorius
15min/Violetos Grigaliūnaitės nuotr./Egidijus Skrodenis, Lietuvos automobilių kelių direkcijos direktorius

Paklaustas, kas laukia A.Aušros grįžus po atostogų, E.Skrodenis teigė, kad apie tai kol kas anksti kalbėti. „Jis atostogauja 5 savaites. Ši buvo antroji. Kai grįš, spręsim. Matysim, kokias priemones taikys STT ir prokurorai. Jei bus sprendimas nušalinti jį nuo pareigų, ar uždrausti bendrauti, atitinkami sprendimai bus padaryti“, – sakė direkcijos vadovas.

STT pareigūnų atliekamą ikiteisminį tyrimą kontroliuoja ir jam vadovauja Šiaulių apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokuroras.

R.Sinkevičius: jei pasitvirtins faktai, jie turėtų nusišalinti nuo paregų

Susisiekimo ministras Rimantas Sinkevičius trečiadienį žurnalistams sakė ketinantis išklausyti STT rekomendacijas, kaip jam elgtis.

„Jei pasitvirtins faktai, na, tai pirmiausiai bus nušalinama nuo pareigų“, – sakė jis.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Rimantas Sinkevičius
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Rimantas Sinkevičius

Tiesa, jis pripažino, kad neturi galimybių pats nušalinti pareigūnų: „Mano galios tokios pat kaip Jono Miliaus atveju (Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos vadovo – aut.). Bet jeigu ikiteisminį tyrimą atliekanti institucija pasakys, kad aš galiu nušalinti – parašys tai raštu, aš tai padarysiu.“

Paklaustas, ar tai reiškia, jog tokiu atvejų ministras siektų, kad įtarimų sulaukę pareigūnai būtų nušalinti per teismą, R.Sinkevičius aiškino, kad jie turėtų jausti moralinę atsakomybę ir patys atsistatydinti.

„Tai būtų mažiausiai teisinių ginčų reikalaujantis garbingas veiksmas“, – teigė jis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius