Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Dėl ukmergiškio, žuvusio per avariją, mirties prokurorai kaltina neblaivų vairuotoją (nuotraukos, video)

Ukmergės rajono apylinkės prokuroras Julius Gelumbauskas teismui perdavė baudžiamąją bylą dėl kelių transporto eismo saugumo taisyklių pažeidimo. Kitą mėnesį teismas tirs aplinkybes, kai praėjusią liepą automobiliui įsirėžus į gyvenamąjį namą ir jį gerokai apgriovus žuvo vienas automobilio keleivių.
Įvykio vietoje
Avarijos vietoje / Vilkmerge.lt nuotr

Kaip rašoma Vilniaus apygardos prokuratūros pranešime, prokurorai kaip šios tragedijos kaltininką įvardija Ukmergės rajono gyventoją 23 metų V.Č., kuris prie vairo sėdo neblaivus. Atlikus ikiteisminį tyrimą nustatyta, kad pernai liepos 17-osios naktį V.Č., būdamas apsvaigęs nuo alkoholio, vairuodamas nuosavą automobilį BMW, viršijo leistiną greitį, neatsižvelgė į vietovės reljefą, tamsų paros metą, dėl ko nesuvaldė automobilio, nuvažiavo nuo kelio ir Taujėnų miestelyje atsitrenkė į gyvenamąjį namą.

Per šį incidentą žuvo automobilio keleivis 21 metų J.Š. Nuniokoto namo savininkai patyrė didelę žalą.

Prokuroro J.Gelumbausko nuomone, surinkti įrodymai leidžia pagrįstai manyti, kad tą liepos vakarą grupė jaunų ukmergiškių leido laiką gurkšnodami alų ir sidrą. Keliais automobiliais nuvažiuodavo tai šen, tai ten ir toliau linksminosi. Apie pusę vienuoliktos V.Č. vairuojamas BMW, kuriame sėdėjo dar du vaikinai, lėkė per Taujėnus. Įkalnė, posūkis, žvyru nubarstytas asfaltas, nakties tamsa... Automobilis užvažiavo ant gatvės bortelio, pakilo į orą ir apsivertęs trenkėsi į namą.

Automobilis labai nukentėjo, nuo smūgio stogas buvo prispaustas prie sėdynių atlošų. Nesunkių sužalojimų patyręs keleivis, kuris sėdėjo šalia vairuotojo, sugebėjo išsilaisvinti. Kitiems prireikė ugniagesių gelbėtojų pagalbos. Nupjovus BMW stogą vairuotojas V.Č. ir keleivis J.Š. dviem greitosios pagalbos automobiliais buvo skubiai nuvežti į ligoninę.

Deja, ten J.Š., per avariją patyręs daugybę viso kūno traumų, galvos smegenų sukrėtimą, mirė. Šios tragedijos kaltininką medikai išgelbėjo. V.Č. buvo nustatytas vidutinis girtumo laipsnis.

J.Š. motina teismo prašo priteisti beveik 6 tūkst. litų turtinės ir 50 tūkst. litų neturtinės žalos, gyvenamojo namo savininkai – atitinkamai per 12 tūkst. litų ir 17,5 tūkst. litų. Automobiliui atsitrenkus į namą, įlūžo dvi jo sienos, nubyrėjo tinkas, buvo sunaikinti kai kurie kambaryje buvę daiktai. Iš sienos išplėštas langas, pažėręs stiklus, nukrito ant lovoje miegančio šeimininko.

Iš pradžių V.Č. pareigūnams tvirtino daug neišgėręs, tačiau neatsimenąs, kas vairavo jo automobilį, kas važiavo kartu. Bet po akistatos su liudytojais, su kuriais kartu leido laiką, V.Č. padėjo viską prisiminti. BMW vairavęs ir draugą pražudęs ukmergiškis kaltę pripažįsta.

Tam, kuris apsvaigęs nuo alkoholio vairuodamas transporto priemonę pažeidė Kelių eismo taisykles, jeigu dėl to per eismo įvykį žuvo žmogus, baudžiamas laisvės atėmimu iki aštuonerių metų.

Nuotraukas iš avarijos vietos galite peržiūrėti čia.

VIDEO: Vilkmerge.lt: Po BMW skrydžio jaunuolis neišgyveno

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius