Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Dėl žiauraus gimnazistės nužudymo teisiamos dvi merginos Šiaulių teisme pasakojo apie nusikaltimą

Šiaulių apygardose teisme tęsiamas žiauraus Stasio Šalkauskio gimnazistės Nedos R. nužudymo bylos nagrinėjimas. Prieš teismą stojo tos pačios gimnazijos mokinės devyniolikmetės Viktorija Vaitiekaitytė ir Viktorija Lietuvninkaitė, kurios, liudininkų teigimu, nusikaltimą planavo iš anksto.
 Šiaulietės gimnazistės Viktorija Vaitiekaitytė ir Viktorija Lietuvninkaitė teismui duoti parodymus panoro po medicinos ekspertų išvadų.
Šiaulietės gimnazistės Viktorija Vaitiekaitytė ir Viktorija Lietuvninkaitė / Alvydo Januševičiaus nuotr.

Kaip praneša portalas etaplius.lt, pirmadienį teisme abi kaltinamosios – Viktorija Lietuvninkaitė ir Viktorija Vaitiekaitytė – sutiko duoti parodymus. Vaikinas Jonas nebuvo surastas ir atvestas į teismą, jis dirba Vokietijoje.

Protu sunkiai suvokiamas nusikaltimas įvykdytas praėjusių metų liepos 14-osios popietę V.Vaitiekaitytės močiutės bute.

Į butą įviliotai gimnazistei V.Vaitiekaitytė ant galvos užmetė maišą ir keliskart kirviu bei plaktuku smogė į galvą. V.Lietuvninkaitė Nedą R. daužė metaliniu strypu. Vėliau aukai buvo perrėžtas kaklas ir nupjauta galva.

Remiantis byloje surinktais įrodymais nustatyta, kad virtuvėje nužudytos aukos kūną, užpuolikės nusitempė į vonią, ten nupjovė rankas bei kojas ir išėmė vidaus organus.

Į polietileninius maišus sudėtas aukos kūno dalis V.Vaitiekaitytė su V.Lietuvninkaite dviračiais išvežė ir išmetė dykynėje prie Aukštabalio gatvės. Kiek daugiau nei kilogramą sveriančią aukos kūno dalį žudikės padėjo į virtuvėje esantį šaldytuvą.

Spalį vykusiame teismo posėdyje liudiję ekspertai patvirtino, kad V.Vaitiekaitytė su V.Lietuvninkaite yra pakaltinamos ir nusikaltimo padarymo metu nebuvo apimtos afekto būsenos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Šiame straipsnyje pateikiama informacija skirta asmenims nuo 18 metų, kurie pagal galiojančius LR įstatymus turi teisę naudotis tokio pobūdžio informacija. Jei jums nėra 18 metų, prašome spausti NE ir neatidaryti šio straipsnio. Jei jums jau yra 18 metų, spauskite TAIP tuo pačiu patvirtindami, kad vaizdinė ir grafinė informacija bus skirta tik jūsų asmeniniam naudojimui ir saugoma nuo nepilnamečių.
Taip
Ne
Užsisakykite 15min naujienlaiškius