Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Dėl žmogaus pagrobimo nuteisti du panevėžiečiai

Prokurorų prašymu, dėl nusikaltimų žmogaus laisvei ir nuosavybei 19 metų panevėžiečiui J.S. paskirta 3 metų ir 6 mėn. laisvės atėmimo bausmė. Jo bendrininkui – 25 metų panevėžiečiui M.B. dėl nusikaltimo žmogaus laisvei paskirta vienerių metų ir 3 mėn. laisvės atėmimo bausmė. Bausmės vykdymas atidėtas 2 metams.
Įkaitas
Įkaitas / Photos.com

Generalinė prokuratūra informuoja, kad jam taip pat paskirta baudžiamojo poveikio priemonė – 5 MGL dydžio (650 litų) įmoka į nukentėjusiųjų nuo smurtinių nusikaltimų asmenų fondą. Valstybės kaltintojas prokuroras Saulius Daunoravičius teisiamiesiems siūlė skirti septynerių metų laisvės atėmimo bausmes.

Tokį sprendimą priėmė Panevėžio apygardos teismas, išnagrinėjęs apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokurorų perduotą baudžiamąją bylą dėl nusikaltimų žmogaus laisvei ir nuosavybei. Nusikalstamų veikų padarymu – neteisėtu laisvės atėmimu, plėšimu ir turto prievartavimu buvo kaltinami du panevėžiečiai J.S. ir M.B., tačiau M.B. dėl plėšimo ir turto prievartavimo išteisintas.

Pernai liepos 17 d. Panevėžio mieste bei Panevėžio rajone J.S. ir 25 metų M.B., veikdami kaip bendrininkų grupė su kitais dviem asmenimis (jų atžvilgiu ikiteisminis tyrimas atskirtas) ir ikiteisminio tyrimo nenustatytu asmeniu, panaudoję fizinį smurtą ir šaunamąjį ginklą, neteisėtai buvo atėmę laisvę vienam nukentėjusiajam panevėžiečiui.

Pakviestas pokalbiui į automobilį Chrysler Town Country, jis buvo pagrobtas. Turto prievartautojai, įrėmę į kaklą revolverį, apieškojo pagrobtojo kišenes.

Nuvežtas į Žaliąją girią, pagrobtasis buvo mušamas, spardomas, jam grasinta ginklu ir peiliu, buvo liepiama pasakyti banko mokėjimo kortelės PIN kodą. Taip pat buvo reikalaujama 500 litų, po to – perduoti jiems dujinį revolverį.

„Mes gyvename demokratinėje valstybėje, kurios įstatymai gina žmogaus laisvę, jo nuosavybę, turtines teises ir interesus, jų neliečiamumą. Už bet kokį neteisėtą laisvės atėmimą, svetimo turto prievartavimą kiekvienam asmeniui tenka atsakyti baudžiamąja tvarka. Kaltinamųjų padarytose nusikalstamose veikose buvo nustatyti požymiai nusikaltimų, numatytų Baudžiamojo kodekso straipsniuose dėl neteisėto laisvės atėmimo, plėšimo ir turto prievartavimo,“– teigė valstybinį kaltinimą nagrinėjant bylą teisme palaikęs Panevėžio apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokuroras Saulius Daunoravičius.

Ikiteisminį tyrimą atliko Panevėžio apskrities vyriausiojo policijos komisariato kriminalinės policijos Organizuoto nusikalstamumo tyrimo biuro pareigūnai.

Įstatymas tiems, kas neteisėtai atėmė laisvę panaudodamas smurtą arba sukeldamas pavojų nukentėjusio asmens gyvybei ar sveikatai, arba laikydamas nuketėjusį asmenį ilgiau nei 48 valandas, numato laisvės atėmimo bausmę iki ketverių metų, už plėšimą panaudojant šaunamąjį ginklą, peilį ar kitą specialiai žmogui sužaloti pritaikytą daiktą, baudžiamas laisvės atėmimu iki dešimties, už turto prievartavimą panaudojant fizinį smurtą – iki aštuonerių metų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius