Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Dėl žudiko pabėgimo iš kalinių ligoninės nuobaudos gresia nerūpestingiems pareigūnams

Penktadienį baigtas tarnybinis patikrinimas dėl Laisvės atėmimo vietų ligoninės (LAVL) pareigūnų veiksmų, susijusių su nuteistojo Jevgenijaus Sotikovo pabėgimu, įvertinimo. Tarnybinį patikrinimą atliko Kalėjimų departamento direktoriaus įsakymu sudaryta komisija, į kurios sudėtį įėjo Kalėjimų departamento ir Vilniaus pataisos namų atstovai.
Jevgenijus Sotikovas
Jevgenijus Sotikovas / 15min ir KD nuotr.

Tarnybinio patikrinimo metu nustatyta, kad LAVL Saugumo valdymo skyriaus patikrinimai iki pabėgimo buvo formalūs, nebuvo imtasi reikiamų priemonių galimam pabėgimui užkardyti, praneša Kalėjimų departamentas.

Taip pat nustatyta, kad trys LAVL Saugumo valdymo skyriaus pareigūnai, budėję tą parą, elgėsi nerūpestingai ir netinkamai vykdė jiems pavestas pareigas.

Komisija šiems pareigūnams už padarytus tarnybinius nusižengimus siūlo skirti tarnybines nuobaudas: dviem pareigūnams – papeikimus, vienam pareigūnui – griežtą papeikimą.

Tarnybinio patikrinimo išvada pateikta dabartinei LAVL vadovybei sprendimui dėl tarnybinės nuobaudos skyrimo priimti. Taip pat LAVL nurodyta pagal kompetenciją supažindinti darbuotojus su išvadoje nustatytais trūkumais ir imtis priemonių jiems šalinti.

Siekiant užtikrinti, kad tokie atvejai bausmių vykdymo sistemoje nepasikartotų, Kalėjimų departamento Saugumo valdymo skyriui pavesta įvertinti teisės aktų, reglamentuojančių laisvės atėmimo vietų apsaugą ir nuteistųjų (suimtųjų) priežiūrą, reikalavimų papildymo ir/ar keitimo būtinybę ir pateikti Kalėjimų departamento vadovybei pasiūlymus dėl efektyvesnio saugumo (apsaugos) laisvės atėmimo vietose užtikrinimo.

VIDEO: Virginijus Kulikauskas: „Gavus tam tikrų duomenų, priimtas sprendimas“

Taip pat pažymime, kad LAVL vadovybės ir Saugumo valdymo skyriaus vadovo tarnybinės atsakomybės klausimas dėl veiksmų, susijusių su nuteistojo J.Sotikovo pabėgimu, sprendžiamas atskiro tarnybinio patikrinimo, atliekamo Kalėjimų departamento direktoriaus įsakymu sudarytos komisijos, metu. Jį planuojama baigti iki lapkričio vidurio.

Primename, kad vadovaujantis Vidaus tarnybos statuto 45 str. nuostatomis, įvertinus galimus padarytus pažeidimus, rugsėjo 11 d. laikinai nuo pareigų nušalinti LAVL direktorius Ramūnas Šilobritas, direktoriaus pavaduotojas Tomas Bartninkas, Saugumo valdymo skyriaus viršininkas Vidas Jasaitis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius