Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Demaskuotas nepilnametės ir kitų merginų prostitucija vertęsis sąvadautojas

Panevėžio apygardos teismui perduota baudžiamoji byla, kurioje 38 metų V.T. kaltinamas į prostituciją įtraukęs keletą merginų, tarp jų vieną nepilnametę, siekęs įtraukti dar vieną, organizavęs bei vadovavęs jų prostitucijai ir gaudavęs pajamų iš šio neteisėto verslo.
Antrankiai
Antrankiai / Photos.com

Nusikaltimo tyrimui vadovavusios Panevėžio apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokuroro teigimu, šioje byloje surinkti duomenys atskleidė, kaip buvo organizuojamas neteisėtas prostitucijos verslas ir iš jo pelnomasi, pavyko nustatyti ir perduoti teismui šių nusikalstamų veikų organizatorių, išnaudojusį nepasiturinčių šeimų merginas. Jam taip pat pateiktas kaltinimas dėl nepilnametės įtraukimo į prostituciją ir pelnymosi iš šių įstatymu draudžiamų sekso paslaugų.

Ikiteisminį tyrimą atlikę Utenos apskrities VPK Organizuoto nusikalstamumo tyrimo skyriaus pareigūnai nustatė, kad kaltinamasis, įtraukęs į prostituciją keletą merginų, siekė verbuoti ir kitas. Sąvadautojas, kelerius metus organizavęs susitikimus su klientais, pelnėsi iš nelegalaus prostitucijos verslo paimdamas pusę merginų gaunamo atlygio už suteiktas seksualines paslaugas.

Panevėžio apygardos prokuratūra praneša, kad prieš mėnesį prokuroro perduotoje dar vienoje prekybos žmonėmis baudžiamojoje byloje atskleista 14 nusikalstamų veikų, padarytų šešių įtariamųjų. Jie bus teisiami už merginų, tarp jų ir nepilnamečių, įtraukimą į prostituciją ir siekimą pelnytis iš to, ketinimą išvežti į užsienį ir parduoti, už neteisėtą disponavimą narkotinėmis ir psichotropinėmis medžiagomis su tikslu platinti, siekimą platinti nepilnamečiams, už poveikį nukentėjusiam asmeniui ir kitas nusikalstamas veikas.   

Šiemet Panevėžio apygardos prokuratūros perduotose ir išnagrinėtose teisme prekybos žmonėmis bylose nuteisti ir griežtų laisvės atėmimo bausmių sulaukė 12 asmenų.

Pernai iš dešimties šalyje ištirtų prekybos žmonėmis dešimties nusikalstamų veikų – septynios jų buvo ištirtos ir perduotos teismui Panevėžio apygardos prokuratūros prokurorų

Baudžiamasis kodeksas už pelnymąsi iš kito asmens prostitucijos arba sąvadavimą numato laisvės atėmimo bausmę iki ketverių ar šešerių metų, už pelnymąsi iš nepilnamečio asmens prostitucijos – iki 8 metų, už nepilnamečio įtraukimą į prostituciją – iki 7 metų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius