Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Demaskuotas Palangos oro uostą susprogdinti grasinęs paauglys

Apie Palangos oro uoste padėtus sprogmenis septyniolikmetis bendruoju pagalbos telefonu pranešė 2014 sausio 10 d. Ant kojų buvo sukeltos specialiosios tarnybos: policija, antiteroristinių operacijų rinktinė "Aras", uginiagesiai, medikai.
Palangoje pranešta apie užminuotą stotį ir viešbutį
Palangoje grasinta susprogdinti ir stotį bei viešbutį / Aurelijos Kripaitės/15min.lt nuotr.

Po atliktos apžiūros Palangos oro uoste sprogmenų nerasta.

Apie sprogmenį pranešęs vaikinas Bendrojo pagalbos centro darbuotojai prisistatė Aurimu Mikalovičiumi. Dėl šio įvykio Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Palangos miesto policijos komisariate buvo atliekamas ikiteisminis tyrimas. 

Nustatyta, kad pagal registrų duomenis Lietuvoje asmens tokiu vardu ir pavarde nėra. Palangos miesto policijos komisariato kriminalinės policijos pareigūnus duomenys apie telefono skambutį nuvedė į Šilutės rajoną, o po to – į Švėkšnos specialiąją mokyklą.

Į nurodytą mokyklą nuvykę pareigūnai, bendraudami su mokyklos auklėtiniais, išsiaiškino, kad susprogdinti Palangos oro uostą grasino septyniolikmetis mokyklos  auklėtinis.

Jis prisipažino, kad sausio 10 d. juokaudamas skambino į Bendrąjį pagalvos centrą Nr. 112 ir melagingai pranešė apie užminuotą Palangos oro uostą. Paauglys dar bandė sumėtyti pėdas -  šiam skambučiui telefone įdėjo išankstinio papildymo sistemos SIM kortelę.

Tačiau  kriminalinės policijos pareigūnams pavyko išaiškinti nusikalstamai melavusį jaunuolį. Už tokią veiką jam gresia baudžiamoji atsakomybė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius