Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Demaskuotas vyras, siekęs pasipelnyti iš draudimo bendrovės

Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Nusikaltimų tyrimo valdybos Autotransporto priemonių grobimų tyrimo skyriaus pareigūnai (toliau – Kauno aps. VPK NTV APGTS) atskleidė melagingą pranešimą apie nebūtą nusikaltimą, kurio metu siekta pasipelnyti iš draudimo bendrovės.
Antrankiai
Antrankiai / „Photos.com“ nuotr.

Sausio 11 d. dvidešimt šešerių metų kaunietis M.T. kreipėsi į policiją dėl 1996 metų laidos automobilio „Audi A4“ vagystės. Paaiškinęs, kad palikęs automobilį savaitgalį nuosavo namo kieme Vilijampolės mikrorajone, grįžęs sekmadienį jo neberado. Patirtus nuostolius automobilio savininkas įvertino 12 tūkst. litų. Automobilis buvo draustas, signalizacija įrengta, praneša Kauno apskrities vyriausiasis policijos komisariatas.

Ikiteisminį tyrimą dėl vagystės pradėję APGTS pareigūnai netruko nustatyti, kad automobilis buvo ne pavogtas, o parduotas. Negana to, savininkas nusprendė pasipelnyti, melagingai pranešęs apie vagystę ir dėl to kreipęsis į draudimo bendrovę, siekdamas gauti išmoką.

Įtariamajam pareikšti įtarimai pagal tris Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso straipsnius: dėl melagingo pranešimo apie nebūtą nusikaltimą, už ką gresia laisvės atėmimas iki dvejų metų; dėl melagingų parodymų davimo (bauda, laisvės apribojimas arba areštas, arba laisvės atėmimas iki dvejų metų) ir dėl pasikėsinimo apgaule savo naudai įgyti svetimą turtą arba turtinę teisę, už ką baudžiama laisvės apribojimu arba areštu, arba laisvės atėmimu iki trejų metų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius