Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Demaskuoti naminės fabrikėlį pasieniečiams padėjo anonimo skambutis (nuotraukos)

Šiaulių rinktinės pasieniečiai Plungės rajone aptiko naminės degtinės fabrikėlį ir sulaikė gamybos procesą prižiūrėjusį trisdešimtmetė vietinį gyventoją.
Naminukės fabrikėlis
Naminukės fabrikėlis / VSAT nuotr.
VSAT nuotr./Naminukės fabrikėlis
VSAT nuotr./Naminukės fabrikėlis

Kaip informuoja Valstybės sienos apsaugos tarnyba, trečiadienį popiet VSAT Šiaulių rinktinės Operatyvinės veiklos skyriaus ir Specialiosios paskirties būrio pareigūnai Plungės rajone Kadaičių kaimo ribose esančiame miške aptiko visu pajėgumu veikiantį naminės degtinės fabrikėlį. Jame VSAT pareigūnai sulaikė nelegalius svaigalus gaminusį 30 metų Plungės rajono gyventoją.

Apie Plungės rajone vykdomą neteisėtą veiką Šiaulių pasieniečius pasitikėjimo telefonu informavo anonimas.

Miško tankmėje suręstoje savadarbėje pašiūrėje įrengtame fabrikėlyje VSAT pareigūnai aptiko veikiančia naminės degtinės gamybai skirtą įrangą, puspenkto tūkstančio litrų raugo, išpilstyto į plastmasines 1 tonos tūrio talpas. Pasibaisėtinomis sąlygomis įrengtame fabrikėlyje taip pat rasta apie 250 litrų tik ką pagamintos naminukės.

Šiaulių rinktinės pasieniečiai vyriškį, įrangą naminei degtinei gaminti, raugą ir pagamintą produkciją perdavė Plungės rajono policijos pareigūnams, kurie atlieka tolimesnį tyrimą.

VSAT pareigūnų išaiškinti nelegalaus naminės degtinės gamintojai pasieniečiams įkliūna  ne pirmąkart.

VSAT nuotr./Naminukės fabrikėlis
VSAT nuotr./Naminukės fabrikėlis

Su trečiadienį Šiaulių pasieniečių demaskuotu naminės degtinės fabrikėliu ir naminės degtinės nelegalaus verslo organizavimu siejami asmenys buvo sulaikyti šių metų balandį.

Tąkart Šiaulių rinktinės operatyvininkai, turėdami informacijos apie galimą nelegalių prekių gabenimą, kelyje Plungė-Kretinga, ties Kretingos rajono Gaudučių kaimu,  patikrinti sustabdė automobilį Chrysler Voyager. Transporto priemonėje pasieniečiai aptiko  20 dešimties litrų talpos indų, pilnų bespalvio skysčio turinčio naminės degtinės kvapo, bei 50 pakelių cigarečių “Saint George“ su rusiškomis banderolėmis.

Automobilį vairavo trisdešimtmetis Plungės rajono Kadaičių kaimo gyventojas. Kartu vyko 31 metų Plungės rajono Sėlenių kaimo gyventojas.

Šiaulių rinktinės pareigūnai dėl neteisėto namų gamybos stiprių alkoholinių gėrimų gaminimo, laikymo ir aparatų jiems gaminti gaminimo, laikymo, gabenimo ar realizavimo pradėjo ikiteisminį tyrimą.

Pastaruoju metu pastebima tendencija, kad naminė degtinė gaminama ne tik šalies vidaus juodajai rinkai, bet ir gabenama dideliais kiekiais realizavimui į Skandinavijos ir kitas užsienio šalis ten dirbantiems tautiečiams.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius