Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Naujos sukčiavimo schemos pradžia: dovanojame peilių rinkinį, tik palikite mums dėžutę...

Rašau apie Lietuvoje besisukančius sukčius, mulkinančius patiklius piliečius įvairiuose mūsų šalies miestuose.
Peiliai
Peiliai / Fotolia nuotr.

Sukčiavimo schema: vyriškiai su ūsais, skrybėlėmis, plačiomis kelnėmis, prisistato esantys ispanai, vengrai ar kitų tautybių, kreipiasi į daugiausia pagyvenusio amžiaus žmones, kurie nesusigaudo situacijoje, yra patiklesni. Sukčiai išsiaiškina, kokiomis kalbomis žmogus kalba ir tada jau kalba visokių kalbų kratiniu, kad žmogus kuo mažiau suprastų.

Šie vyriškiai skundžiasi, kad turi peilių rinkinį ar kelis rinkinius ir su tais peiliais jų, vargšų neįleido į lėktuvą, skrendantį namo, todėl jie tuos peilius siūlo PADOVANOTI sutiktajam. Padovanotų peilius  tiesiog gatvėje, tačiau jiems reikalinga dėžutė, kurioje peiliai įpakuoti (???). Tada jie pasisiūlo žmogų palydėti ar pavežėti iki namų, kur galėtų iškrauti tuos peilius. Parėjus iki namų jie paprašo pagal išgales sušelpti, bent kiek ATSILYGINTI UŽ DOVANĄ.

Ant peilių dėžučių užklijuota kaina 200 Eur. O pagyvenę žmonės, pasirodo, pinigų turi, nepagaili ir 100 Eur nepažįstamajam. Kadangi veiksmas vyksta jau žmogaus namuose, tai galima ir daugiau niekšybių sugalvoti. Neturi namuose didelių sumų grynųjų?

Nieko baisaus, geradariai mielai pavėžės ir iki bankomato, kur galėsi nuimti jiems reikalingą pinigų sumą. Ir jokios dėžutės jiems nebereikia, kai pinigėlių gauna...

Būkite atidūs ir neapsigaukite! Blaiviai vertinkite situaciją ir vos pajutę, kad kažkas ne taip, „geradarius“ ir „nelaimėlius“ siųskite kuo toliau (žmogus juk turi teisę persigalvoti!), yra atitinkamos pagalbos tarnybos, kurios jais turi rūpintis. Apie įtartinus asmenis, jų buvimo vietą visada praneškite policijai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius