Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Dešimčių tūkstančių eurų pelną nešusią sukčiavimo schemą organizavo Pravieniškių kalinys

Rugpjūčio 2 d. sostinės Naujininkų rajone Vilniaus Kriminalinės policijos nusikaltimų nuosavybei tyrimo valdybos pareigūnai su įkalčiais sulaikė du sukčiavimais įtariamus asmenis.
Policija sulaikė sukčius
Policija sulaikė sukčius / Vilniaus aps. VPK nuotr.

Jau atliekamo ikiteisminio tyrimo metu pareigūnai nustatė, kad vienas iš įtariamųjų, prisistatydamas Kaune veikiančios vienos uždarosios akcinės bendrovės atstovu ir klastodamas pirkimo-pardavimo sutartis, Vilniuje užsakydavo prekes, siekdamas be apmokėjimo vėliau jas pasisavinti.

Tokiu būdu iš vienos sostinėje prekiaujančios kompiuterine technika bendrovės buvo užsakyti 16 mobiliojo ryšio telefonai „Iphone X“, kurių bendra vertė sudaro apie 20 tūkstančius eurų.

Kriminalinės policijos nusikaltimų nuosavybei tyrimo valdybos pareigūnai įtariamuosius sulaikė, kuomet jie atsiėmė iš siuntų kurjerio į nurodytą vietą atvežtus užsakytus telefonus.

Vilniaus aps. VPK nuotr./Policija sulaikė sukčius
Vilniaus aps. VPK nuotr./Policija sulaikė sukčius

Pareigūnai nustatė, kad liepos pabaigoje tokiu pat būdu ir iš tos pačios įmonės buvo pagrobti 8 telefonai, kurių bendra vertė 9,5 tūkstančio eurų.

Tyrėjai pavyko išsiaiškinti, kad vienas iš šių nusikaltimų organizatorių šiuo metu atlieka laisvės atėmimo bausmę Pravieniškių pataisos namuose, todėl rugpjūčio 7 d. atliko ten kratą.

Kratos metu pas 34 metų įtariamąjį buvo rastas mobiliojo ryšio telefonas, įvairūs užrašai ir kiti tyrimui reikšmingi įrodymai. Kratos buvo atliktos ir pas kitus, laisvėje esančius šio organizatoriaus bendrininkus.

Vienoje iš kratų rasta daugiau nei 9 tūkstančiai grynųjų pinigų ir kiti tyrimui reikšmingi įrodymai.

Lietuvos Respublikos baudžiamasis kodeksas už sukčiavimą įgyjant didelės vertės svetimą turtą numato laisvės atėmimo bausmę iki aštuonerių metų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius