Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Dešimtą kartą teisiamam panevėžiečiui – dar viena laisvės atėmimo bausmė

Panevėžio miesto apylinkės teismas antradienį paskelbė nuosprendį Panevėžio gyventojui V.Š., pripažintam kaltu dėl vagystės, turto sunaikinimo ir narkotinių medžiagų laikymo.
Temidė
Temidė / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Kaip rašoma Panevėžio miesto apylinkės teismo pranešime, teismas nustatė, kad 45 metų V.Š. pernai kovo mėnesį įsibrovė į svetimą butą Panevėžyje ir jį apvogė. Grįžę į namus šeimininkai rado sugadintas duris ir didžiulę netvarką viduje: sudaužytas sekcijos durelių stiklas, suversti drabužiai bei daiktai, iš šaldytuvo išimti maisto produktai ir išmėtyti ant žemės.

Kaltinamasis iš buto savininkės E.Š. pavogė DVD grotuvą, fotoaparatą, mobiliojo ryšio telefoną, papuošalus, sidabro šaukštelius, drabužius, kosmetiką ir kitus daiktus. Taip pat pavogta elektroninė mokėjimo kortelė, mokyklos baigimo diplomai. Iš nukentėjusiojo V.Š. kaltinamasis pavogė dokumentus: pasą, valstybinio socialinio draudimo pažymėjimą ir karinį pažymėjimą.

Viso pagrobto turto vertė – 3 tūkst. 723 litai. Išimdamas iš šaldiklio maisto produktus ir palikdamas juos sugesti kaltinamasis buto šeimininkams padarė 334 litų žalą.

Be to, nustatyta, kad V.Š. neteisėtai disponavo psichotropinėmis ir narkotinėmis medžiagomis. Praėjusių metų balandžio mėnesį kaltinamasis Panevėžyje įsigijo ir savo namuose laikė 0,2009 g metamfetamino ir 0,2892 g kanapių dalių.

V.Š. atsakomybę lengvina tai, kad jis atlygino dalį nusikalstama veika padarytos žalos, atsakomybę sunkinančių aplinkybių nenustatyta. Skirdamas bausmę, teismas atsižvelgė į tai, kad V.Š. teistas, teistumas neišnykęs, įkalinimo įstaigoje charakterizuojamas nepatenkinamai.

Teismas konstatavo, kad V.Š. nusikaltimus padarė neatsitiktinai ir tai yra logiška jo antivisuomeninio elgesio tąsa. Kaltinamasis teisiamas dešimtą kartą, nusikalstamas veikas padarė ką tik grįžęs iš įkalinimo įstaigos, kur atliko bausmę už sunkų nusikaltimą.

Atsižvelgęs į visas aplinkybes, teismas nusprendė kaltinamajam skirti galutinę subendrintą bausmę – laisvės atėmimą dvejiems metams devyniems mėnesiams. Bausmę V.Š. turės atlikti pataisos namuose.

Nukentėjusiųjų E.Š. ir V.Š. civilinius ieškinius teismas tenkino visiškai ir priteisė iš kaltinamojo atitinkamai 2 tūkst. 906 litų ir 120 litų turtinei žalai atlyginti.

Nuosprendis dar neįsiteisėjęs ir gali būti skundžiamas apeliacine tvarka.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius