Dešimtys tūkstančių kontrabandinių cigarečių pakelių Vilniaus pakraštyje virto komposto dalimi

Sostinės pakraštyje įsikūrusioje bendrovėje trečiadienį buvo sunaikinta daugiau kaip 167 tūkst. pakelių kontrabandinių cigarečių, kurias pasienyje su Baltarusija sulaikė VSAT Vilniaus rinktinės pasieniečiai. Šie rūkalai tapo komposto dalimi.
Kontrabandinių cigarečių naikinimas
Kontrabandinių cigarečių naikinimas / VSAT nuotr.

Kaip rašoma Valstybės sienos apsaugos tarnybos pranešime, iš viso į vienos kompostavimu užsiimančios bendrovės aikštelę buvo atgabenti 167 tūkst. 152 pakeliai įvairių rūšių cigarečių, daugiausiai baltarusiškų.

Rūkalų naikinimą kontroliavo speciali komisija, kurią sudarė Valstybinės mokesčių inspekcijos, Tarptautinės vartojimo prekių inspektavimo kompanijos SGS, Valstybinės ne maisto produktų inspekcijos Vilniaus skyriaus atstovai.

Tabako gaminiai specialia technika buvo susmulkinti taip, kad jų nebūtų galima naudoti pagal tiesioginę paskirtį. Ši susmulkinta medžiaga bus sumaišyta su kitomis medžiagomis ir pūdoma. Vėliau toks kompostas bus naudojamas kaip trąšos.

Šiuo metu VSAT Vilniaus rinktinėje dar yra saugoma apie 900 tūks. pakelių sulaikytų kontrabandinių cigarečių. Dėl jų teismams priėmus sprendimus, šie rūkalai irgi bus sunaikinti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius