Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Didžiosios Britanijos policija prašo Lietuvos gyventojų pagalbos (nuotraukos, video)

Į Lietuvos kriminalinės policijos biurą kreipėsi Didžiosios Britanijos Sunkaus organizuoto nusikalstamumo tyrimo tarnybos pareigūnai, prašydami Lietuvos gyventojų pagalbos.
Įtariamasis prie seifo su pinigais
Įtariamasis prie seifo su pinigais. / Policijos nuotr.
Policijos nuotr./Įtariamasis prie seifo su pinigais
Policijos nuotr./Įtariamasis prie seifo su pinigais

Kaip rašoma Policijos departamento pranešime, dar 2008 m. balandžio 6 d. Leytonstone Road, Londone, E15 1JA buvo pagrobta Money Services Bureau (Piniginių operacijų biuro) vadybininkė. Įmonės specializacija – pinigų pervedimas į Rytų Europą. Dėl šio verslo pobūdžio savaitgalį seife buvo laikoma didelė pinigų suma.

Užrakinusi įmonę, vadybininkė grįžo namo apie 20 val. Įėjus į namo laiptinę, ją užpuolė iš už nugaros, laiptais nusitempė į rūsį ir surišo. Moteriai keturi vyrai grasino pistoletu ir privertė pasakyti seifo duomenis ir įėjimo kodus.

Manoma, kad paskui du vyrai išėjo ir paliko ją su kitais dviem vyrais. Vyriškiai kalbėjo su pagrobtąja rusiškai, nors ji tvirtina, kad girdėjo juos telefonu šnekančius lietuviškai. Nukentėjusioji įsitikinusi, kad tie vyrai yra iš Lietuvos, o kalbėjo su ja rusiškai, norėdami nuslėpti savo tapatybę.

Policijos nuotr./Įtariamasis prie seifo su pinigais
Policijos nuotr./Įtariamasis prie seifo su pinigais

Iš įmonės paimtos vaizdo stebėjimo kameros užfiksavo, kaip vienas vyras, apsirengęs moteriškais drabužiais, atėjo į įmonę 20.35 val. Toje įmonėje dirba tik moterys, taigi manoma, kad įtariamasis apsirengė kaip moteris, kad neatkreiptų vietos gyventojų dėmesio.

Vaizdo stebėjimo kamerų įrašai rodo, kad įtariamasis elgėsi labai ramiai ir nors atjungė kelias vaizdo stebėjimo kameras, jis paliko svarbiausią – tą, per kurią stebimas seifas. Ištuštinęs seifą įtariamasis išėjo iš įmonės, o moterį paliko užrakintą rūsyje kol ją išlaisvino vietos gyventojai, išgirdę, kaip ji šaukiasi pagalbos.

Vykdant nusikaltimą buvo pavogta didelė pinigų suma, o pats nusikaltimas buvo labai gerai suorganizuotas.

Didžiosios Britanijos Sunkaus organizuoto nusikalstamumo tyrimo tarnybos (SOCA) pareigūnai prašo pagalbos atskleidžiant šį nusikaltimą.

Jeigu Jūs atpažinote vaizdo stebėjimo kameromis užfiksuotą vyriškį, prašome informuoti Lietuvos kriminalinės policijos biurą tel. (8 5) 271 7966.

Anonimiškumą garantuojame.

VIDEO: Įtariamasis švarina seifą (Policijos filmuota medžiaga)

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius