-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Didžiosios Britanijos URM savo piliečiams Vilniuje pataria saugoti dviračius

Didžiosios Britanijos užsienio reikalų ministerija į Lietuvą keliaujančius savo piliečius perspėja apie smulkių nusikaltimų augimą. Britams Lietuvoje, be kita ko, patariama saugoti dviračius, mat jų vagysčių skaičius mūsų šalyje auga.
Britai
Britai / „Scanpix“ nuotr.

Patarimais saugotis smulkių vagišių ir dviračių vagių britų užsienio reikalų žinyba savo tinklalapį internete papildė trečiadienį.

„Neseniai pastebėtas smulkių nusikaltimų augimas, ypač kišenvagystės baruose ir restoranuose. Mes patariame labai rūpintis savo daiktais vietose, kuriuose yra daug žmonių. Tokiose vietose galima susidurti su sukčiais, kišenvagystėmis ir rankinių vagystėmis, kurios dažniausiai įvykdomos viešajame transporte. Sutemus venkite neapšviestų gatvių, parkų, nuošalių vietų“, – rašoma į Lietuvą keliaujantiems britams.

Patarimuose keliautojams taip pat įspėjama nesileisti vaišinamiems nepažįstamų baruose ir restoranuose, kadangi į maistą ar gėrimus gali būti įberta migdomųjų, kuriems pradėjus veikti keliautojai apiplėšiami.

Automobiliais keliaujantiems britams patariama nieko nepalikti mašinų salonuose, mat iš jų Lietuvoje vagiama. Jei įmanoma, britams patariama naudotis saugomomis automobilių aikštelėmis.

„Ambasada (britų ambasada Vilniuje – red. past.) perspėja apie Vilniuje augantį dviračių vagysčių skaičių. Palikdami dviratį be priežiūros, įsitikinkite, kad jis patikimai prirakintas“, – akcentuojama Didžiosios Britanijos URM patarimuose, kuriuose taip pat akcentuojama, kad terorizmo pavojus Lietuvoje yra nedidelis.

Britų keliautojams patariama būti atsargiems keliuose, nes žūstančiųjų skaičius 100 tūkst. gyventojų Lietuvoje žymiai didesnis nei Didžiojoje Britanijoje. Britams taip pat rekomenduojama būti atidiems mėgaujantis gamta Kuršių nerijoje, mat netyčia galima nuklysti į Rusiją.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius