Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Dingusį šalčininkietį pasieniečiai termovizoriumi aptiko tiesiai iš savo užkardos kiemo

Šalčininkų rajone pareigūnai surado iš namų išėjusį negalią turintį jauną vyrą, kurio buvo pasigedę ir nesėkmingai ieškojo artimieji. Dingusįjį pasieniečiai pastebėjo į aplinkos temperatūros skirtumus reaguojančiu mobiliu termovizoriumi.
Pasieniečių visureigyje „Mercedes Benz“ sumontuota speciali įranga su kamera, reaguojančia į aplinkos temperatūros skirtumus.
Pasieniečių visureigyje „Mercedes Benz“ sumontuota speciali įranga su kamera, reaguojančia į aplinkos temperatūros skirtumus. / VSAT nuotr.

Antradienį vakare į Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Varėnos rinktinės Purvėnų užkardą, įsikūrusią to paties pavadinimo Šalčininkų rajono kaime prie pat sienos su Baltarusija, kreipėsi Šalčininkų rajono gyventoja. Ji pranešė pasigedusi savo sūnaus. Negalią turintis 25 metų vyras, pasak motinos, antradienio popietę išėjo iš namų ir negrįžo. Artimieji dingusiojo iš pradžių ieškojo pagal sniege paliktus pėdsakus, tačiau apie 8 kilometrus nuo savo namų nuėjusio vyro rasti taip ir nepavyko.

Įtariant, kad dingusysis klaidžioja Purvėnų apylinkėse, jas žvalgyti ėmė kelios arčiausiai buvusios pasieniečių sargybos. Be to, pradingėlio paieškai VSAT pareigūnai panaudojo mobilų termovizorių – visureigyje „Mercedes Benz“ sumontuotą specialią įrangą su kamera, reaguojančia į aplinkos temperatūros skirtumus. Ant kalniuko esanti Purvėnų užkarda puikiai tinka apylinkių stebėjimui, todėl termovizorių pasieniečiai iškėlė ir darbui parengė tiesiog užkardos kieme.

Nors jau buvo tamsu, modernia technika ginkluoti VSAT pareigūnai neužtruko ištyrinėti apylinkių. Dingusį vyrą pasieniečių „elektroninė akis“ pastebėjo už poros kilometrų nuo užkardos, netoli kelio Daugidonys–Eišiškės. Į nurodytą vietą iškart nuskubėjo pasieniečių ekipažas, kuris Šalčininkų rajono gyventoją parvežė ir perdavė artimiesiems.

Medikų pagalbos vyrui neprireikė, pažymima VSAT atstovų trečiadienį paviešintame pranešime.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius