Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Dingusio vilkiko su 2 mln. Lt kroviniu istorija – vėl teisme

Klaipėdos apygardos teismas spręs, kokias baudas skirti kontrabandą gabenusiems asmenims, tarp jų ir buvusiam muitininkui.
Sulaikytas vilkikas
Sulaikytas vilkikas / VSAT nuotr.

Teismui perduota nagrinėti baudžiamoji byla, kurioje septyni Lietuvos piliečiai kaltinami didelės vertės svetimo turto pagrobimu, neteisėtu disponavimu akcizais apmokestinamomis prekėmis.

Vienas įtariamųjų, buvęs Klaipėdos teritorinės muitinės Panemunės kelio posto inspektorius G. Z., taip pat kaltinamas ir didelės vertės (per 93 tūkst. Lt) kyšio paėmimu.

Ikiteisminio tyrimo duomenimis, 2010 metų spalio pabaigoje Klaipėdos teritorinės muitinės mobiliosios grupės pareigūnai pasienyje su Rusija išaiškino didelio masto kontrabandą. Jie sulaikė vilkiką su puspriekabe, kuriame po šokolado glazūros dėžėmis buvo paslėptos cigaretės su Rusijos Federacijos mokesčių ženklais, kurių vertė per 2 mln. Lt. Automobilis su užplombuotu kontrabandiniu kroviniu buvo saugomas Panemunės kelio poste. Praėjus kelioms savaitėms paaiškėjo, kad minėtas vilkikas iš saugomos teritorijos yra dingęs ir rastas Šilutėje, tačiau be kontrabandinių cigarečių.

Dėl šio įvykio tą pačią dieną buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas, sudaryta tyrimo grupė, kurioje dirbo įvairių institucijų pareigūnai. Aktyviais ir operatyviais veiksmais per trumpą tyrimo laiką buvo išaiškinta organizuota grupė ir jai talkinę asmenys, įvykdę šį įžūlų nusikaltimą. Dalis pagrobtų kontrabandinių cigarečių buvo surasta.

Pasak tyrimo grupės vadovo Generalinės prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo departamento prokuroro Mindaugo Dūdos, septyni asmenys, dalyvavę šiame nusikaltime, jau anksčiau buvo perduoti teismui ir sulaukė teisinio įvertinimo. Praėjusių metų spalio mėnesį Klaipėdos apygardos teismas baudžiamuoju įsakymu kaltinamiesiems skyrė baudas nuo 17 550 Lt iki 35 100 Lt.

Šiuo metu teismui viso perduota jau keturiolika asmenų. Dėl kitų dar nenustatytų asmenų ikiteisminis tyrimas tęsiamas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius