Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Direktorės globa kyšininkavusiam pavaldiniui nepadėjo

Lietuvos apeliacinis teismas paskelbė, kad palieka galioti Panevėžio apygardos teismo nuosprendį, kuriuo Rokiškio pirminės asmens sveikatos priežiūros centro direktoriaus pavaduotojas A.G. buvo pripažintas kaltu dėl kyšininkavimo ir dokumentų klastojimo.
Lietuvos apeliacinis teismas
Lietuvos apeliacinis teismas / Andriaus Vaitkevičiaus / 15min nuotr.

Kaip rašoma Specialiųjų tyrimų tarnybos pranešime, A.G. trejiems metams atimta teisė dirbti valstybės tarnyboje ir viešosiose įstaigose darbą, susijusį su vadovavimu pavaldiems darbuotojams ir disponavimu materialinėmis vertybėmis, paskirta 5 tūkst. litų bauda ir 10 tūkst. litų vertės turto konfiskavimas.

Baudžiamojoje byloje dėl nusikalstamų A.G. veikų ikiteisminį tyrimą atliko Specialiųjų tyrimų tarnybos Panevėžio valdybos pareigūnai. Jie nustatė, kad viešųjų pirkimų konkursas dėl Rokiškio pirminės asmens sveikatos priežiūros centrui priklausančių Juodupės ambulatorijos patalpų remonto buvo fiktyvus. Rokiškio pirminės asmens sveikatos priežiūros centro direktorės pavaduotojas ir viešųjų pirkimų komisijos pirmininkas A.G. išprovokavo vienos uždarosios akcinės bendrovės vadovą duoti 10 tūkst. litų kyšį. A.G. bendrovės direktoriui leido suprasti, kad kitaip jo vadovaujama bendrovė nelaimės viešųjų pirkimų konkurso dėl Juodupės ambulatorijos remonto.

Vėliau, suklastojus dokumentus, uždaroji akcinė bendrovė buvo pripažinta viešojo pirkimo dėl Juodupės ambulatorijos patalpų remonto darbų laimėtoja. Bendrovei gavus pinigus už remontą, Rokiškio pirminės asmens sveikatos priežiūros centro direktorės pavaduotojui, viešųjų pirkimų komisijos pirmininkui A.G. buvo perduotas ir reikalautas kyšis.

Šį ikiteisminį tyrimą organizavo ir kontroliavo bei baudžiamosios bylos nagrinėjimo metu valstybinį kaltinimą palaikė Panevėžio apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokuroras.

Rokiškio pirminės asmens sveikatos priežiūros centro direktorė, kol vyko ikiteisminis tyrimas ir baudžiamosios bylos nagrinėjimas teismuose, siekė išsaugoti savo pavaduotojui A.G. darbo vietą net bylinėdamasi su Rokiškio rajono savivaldybe, kuri, remdamasi Rokiškio rajono savivaldybės tarybos sprendimu, 2010 m. liepos 16 d. buvo nustačiusi naują poliklinikos pareigybių sąrašą – vietoj direktoriaus pavaduotojo pareigybės bendriesiems reikalams buvo nustatyta direktoriaus pavaduotojo gydymui pareigybė.

Rokiškio pirminės asmens sveikatos priežiūros centro direktorė su tokiu pa¬reigybių pakeitimu nesutiko ir savivaldybę padavė į teismą, kad netektų atleisti pavaduotojo A.G., turinčio techninį išsilavinimą, todėl negalinčio dirbti direktorės pavaduotoju gydymui. Rokiškio rajono apylinkės teismas direktorės ieškinį atmetė, bet ji teismo sprendimą dar apskundė Panevėžio apygardos teismui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius