-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Dokumentų klastojimui amžius – ne riba

Šiaulių apskrities vyriausiojo policijos komisariato Ekonominių nusikaltimų tyrimo skyriaus pareigūnai gegužės 20-osios pavakarę apsilankė pas jiems gerai pažistamą dokumentų klastotoją ir vėl rado, kaip įtariama, įvairių klastočių.
Suklastoti dokumentai
Suklastoti dokumentai / Šiaulių apskrities vyriausiojo policijos komisariato nuotr.
Temos: 1 Klastojimas

Kriminalistų vizitą pas Birštono gatvėje gyvenantį 76 metų M.K. inspiravo gauta informacija, kad vyras savo senojo užsiėmimo dar nepamiršo. Todėl pagal gautą informaciją dėl dokumentų klastojimo buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas ir atlikta krata, teigiama Šiaulių apskrities vyriausiojo policijos komisariato pranešime.

Privačiame name pareigūnai rado kompiuterinę įrangą, kuri buvo naudojama degalų įsigijimo, apmokėjimo už transporto stovėjimą aikštelėse, kelių mokesčio kvitams ir kitiems dokumentams, reikalingiems tolimųjų reisų vairuotojams, klastoti. Šių dokumentų rasta lietuvių, rusų ir įvairiomis kitomis užsienio kalbomis. Pagal turimą informaciją, M.K. už nedidelį mokestį juos galimai klastodavo tolimųjų reisų vairuotojų, kuriems reikia po kelionių pateikti atsiskaitymo dokumentus darbdaviams, užsakymu.

Nepaisant garbaus amžiaus, vyras su užsakymais susidorodavo puikiai, mat turi šios veiklos patirties. Už tai jis buvo teistas jau 2001 ir 2008 metais. Kadangi Baudžiamasis kodeksas šią nukalstamą veiką kvalifikuoja kaip nesunkią, pirmąkąrt M.K. dėl amnestijos nuo bausmės vykdymo buvo atleistas, o pernai jam skirta 5200 Lt bauda. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius