Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Dokumentų klastotėmis apsirūpinęs rusas atsidūrė areštinėje

Panemunės punkte pasieniečiai sulaikė visureigį „Toyota Land Cruiser“ vairavusį rusą, kuris, įtariama, pateikė suklastotus lietuvišką vairuotojo pažymėjimą ir bulgarišką mašinos registracijos liudijimą. Be to, suklastotas ir visureigio kėbulo numeris.
Sulaikytas visureigis
Sulaikytas visureigis / VSAT nuotr.
VSAT nuotr./Sulaikytas visureigis
VSAT nuotr./Sulaikytas visureigis

Kaip rašoma Valstybės sienos apsaugos tarnybos pranešime, antradienį Panemunės kontrolės punkte dirbantys VSAT Pagėgių rinktinės pasieniečiai įprasta tvarka patikrino iš Lietuvos į Rusiją vykusį  automobilį  „Toyota Land Cruiser“ bulgariškais valstybiniais registracijos numeriais.

Visureigį vairavo  26-erių Rusijos pilietis. Vyras pasieniečiams pateikė reikiamus dokumentus, tačiau VSAT pareigūnams įtarimą sukėlė 2009 m. pagaminto automobilio bulgariškas registracijos liudijimas. Iškart įtarta, kad šis dokumentas yra visiška klastotė – padirbtas liudijimo blankas.

VSAT nuotr./Sulaikytas visureigis
VSAT nuotr./Sulaikytas visureigis

Be to, tikrinant dokumentus paaiškėjo, kad vairuotojas Pagėgių pasieniečiams pateikė ir suklastotą lietuvišką  vairuotojo pažymėjimą. Jame buvo panaudotas kito asmens kodas. Maža to, netrukus VSAT pareigūnai išsiaiškino, kad suklastotas ir „Toyota Land Cruiser“ kėbulo numeris.

Dėl disponavimo suklastotais dokumentais bei jų panaudojimo bei dėl transporto priemonės identifikavimo numerių suklastojimo, neteisėto sunaikinimo ar pakeitimo VSAT Pagėgių rinktinės pareigūnai pradėjo ikiteisminį tyrimą.

Automobilis „Toyota Land Cruiser" laikinai saugomas VSAT Pagėgių rinktinėje. Rusą vairuotoją pasieniečiai uždarė į  areštinę.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius