Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Dokumentus atsisakęs pateikti šakietis buvo tramdomas jėga ir antrankiais

Valstybės sienos apsaugos tarnybos pareigūnai jėga ir panaudodami antrankius tramdė Šakių gyventoją, kuris pasienyje su Rusija atsisakė pateikti privalomus turėti dokumentus. 22-ejų vyras šį nepaklusimą motyvavo tuo, kad jį pasieniečiai privalo pažinoti ir be dokumentų.
Pasieniečiai
Pasieniečiai / VSAT nuotr.

Kaip rašoma Valstybės sienos apsaugos tarnybos pranešime, apie vidurnaktį iš pirmadienio į antradienį VSAT Pagėgių rinktinės Šilgalių užkardos pasieniečiai Šakių rajono Panovių kaime, apie 150 metrų nuo sienos su Rusija, patikrinti sustabdė automobilį „Audi 80“.

Jo vairuotojas pateikė tvarkingus asmens ir mašinos dokumentus. Kai pasieniečiai dokumentus parodyti paprašė kartu vykusį keleivį, šis įtūžo ir arogantiškai pradėjo aiškinti, kad šiose vietovėse pareigūnai jį turi pažinoti ir be pasienio ruože privalomų turėti asmens tapatybę patvirtinančių dokumentų.

Vyras atsisakė juos parodyti ir nevykdė teisėtų VSAT pareigūnų reikalavimų. Kai šie panaudodami jėgą keleivį ištraukė iš automobilio, pažeidėjas pradėjo stumdytis ir priešintis. Tuomet pasieniečiams tramdant vyrą teko panaudoti imtynių veiksmus ir pasipriešinusįjį surakinti antrankiais.

Pasieniečiai jį nuvežė į netoliese esančią Šilgalių užkardą, kur 22-ejų Šakių gyventojas elgėsi ramiai. Jau anksčiau už Pasienio teisinio režimo taisyklių pažeidimus baustam šakiečiui šįkart Šilgalių užkardos pareigūnai pradėjo administracinės bylos teiseną dėl VSAT pareigūno teisėto nurodymo nevykdymo. Surinktą medžiagą pasieniečiai perduos Šakių rajono apylinkės teismui. Pažeidėjui gresia bauda nuo 300 iki 500 litų arba administracinis areštas nuo 15 iki 30 parų.

Po apklausos vyras iš Šilgalių užkardos buvo paleistas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius