Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Drąsiaus Kedžio draugai Raimundas Ivanauskas ir Eglė Barauskaitė stojo prieš teismą dėl garsiųjų žudynių Kaune

Teismas sostinėje atvertė Raimundo Ivanausko ir Eglės Barauskaitės bylą dėl pagalbos Drąsiui Kedžiui nužudant Laimutės Stankūnaitės seserį ir teisėją Joną Furmanavičių. Tačiau pirmasis posėdis žlugo, nes neatvyko kaltinamojo advokatas.
Teismo posėdis
Teismo posėdis / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Vilniaus apygardos teismas pirmadienio rytą bandė pradėti nagrinėti baudžiamąją bylą dėl kurstymo nužudyti teisėją Joną Furmanavičių, Laimutės Stankūnaitės seserį Violetą Naruševičienę, pačią L.Stankūnaitę ir jos tuometį globėją Andrių Ūsą, taip pat dėl pagalbos žudant J.Furmanavičių ir V.Naruševičienę bei pagalbos rengiantis L.Stankūnaitės ir A.Ūso žmogžudystei.

Kaltinamieji šioje byloje – Drąsiaus Kedžio draugai Raimundas Ivanauskas ir Eglė Barauskaitė.

Jei kaltinimai pasitvirtintų, kaltinamiesiems gali grėsti įkalinimas iki gyvos galvos.

Kol kas kaltinamieji kategoriškai neigia, kad vienaip ar kitaip prisidėjo prie, kaip teigiama, D.Kedžio suplanuotų žudynių Kaune 2009 m. spalį. Asmeniškai D.Kedžio atžvilgiu ši byla yra nutraukta, įtariamajam mirus.

Į teismą kaukėti pareigūnai atvežė valstybės saugomą Laimutę Stankūnaitę, į posėdį atvyko ir jos tėvai, taip pat velionio Andriaus Ūso šeima. 

VIDEO: Vilniaus apygardos teismas nagrinėja D.Kedžio draugų bylą

Pirmadienį posėdis žlugo, nes neatvyko kaltinamojo R.Ivanausko advokatas. „Byla iš tikrųjų turi didelį atgarsį visuomenėje. Šiandieną yra susirinkę 30 žmonių. Yra sudėtinga važinėti, kai kam reikia atvykti iš Kauno“, – kalbėjo teisėjų kolegijos vadovė Daiva Kazlauskienė, įspėjusi, jog teismas kreipsis į teisinės pagalbos skyrių, kad kaltinamajam būtų skirtas valstybinis advokatas.

Šįkart procese paskelbta pertrauka iki gegužės 31 d.

Po to keli posėdžiai numatyti vasarą. Tikrą posėdžių maratoną šioje byloje numatoma surengti ir ateinantį rudenį. Manoma, kad išnagrinėti bylai prireiks keliolikos posėdžių.

Žinomu Kauno choristu ir kultūristu vadinamas kaltinamasis R.Ivanauskas pareiškė, šioje proceso baigties neprognozuoja, nes viskas yra Dievo valioje.

VIDEO: Dėl pagalbos Drąsiui Kedžiui teisiamas Raimundas Ivanauskas neigia kaltę

Kaltinamojo seserimi prisistačiusi moteris tikino, kad jos brolis kaltinamas nepagrįstai. Moteris netgi pareiškė užuojautą nužudytojo teisėjo J.Furmanavičiaus seseriai Sigitai Uogintienei.

Savo ruožtu brolio netekusi kaunietė vylėsi, kad šis sunkiai prasidedantis teismo procesas sostinėje padės atskleisti visus Kauną sudrebinusios tragedijos užkulisius. S.Uogintienė kartojo, kad tyčinis teisėjo nužudymas – neregėtas dalykas. Velionio sesuo stebėjosi, kad valstybė nesiėmė organizuoti J.Furmanavičiaus laidotuvių, o iki šiol nė vienas aukštas valstybės pareigūnas dėl netekties nepareiškė šeimai užuojautos. Pasak S.Uogintienės, teisingumo šioje byloje ypač laukia jos motina, kuriai dabar jau 92 metai.

VIDEO: Nušauto teisėjo J.Furmanavičiaus sesers komentaras apie D.Kedžio draugų bylą

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius