Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Drąsiaus Kedžio tėvai nebesiekia apriboti motinystės teisių Laimutei Stankūnaitei

Mažametės seneliai Vytautas Andrius Kedys ir Laimutė Kedienė patys atsisakė teismui anksčiau pateikto ieškinio dėl motinystės teisių apribojimo Laimutei Stankūnaitei. L.Kedienei teismas grąžino 99 litus žyminio mokesčio.
Akcijos dalyviai trečiadienį sulaukė svarbių viešnių
Velionio Drąsiaus Kedžio motina, mažametės močiutė Laimutė Kedienė / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Panevėžio miesto apylinkės teismo teisėjas Arvydas Jasonas paskelbė, kad nutraukė civilinę bylą, kurioje Drąsiaus Kedžio tėvai siekė apriboti motinystės teises Laimutei Stankūnaitei.

Mažametės seneliai Vytautas Andrius Kedys ir Laimutė Kedienė kreipėsi į teismą dar tada, kai buvo priimta garsioji nutartis dėl mergaitės perdavimo biologinei motinai.

Tačiau dabar Kedžiai nuleido rankas.

Kaip žinoma, ieškovai Kedžiai buvo pateikę ieškinį atsakovei L.Stankūnaitei, Kauno miesto savivaldybės administracijos Vaiko teisių apsaugos skyriui ir Kauno rajono savivaldybės administracijos Vaiko teisių apsaugos skyriui dėl laikinojo motinos valdžios apribojimo motinai jos dukters atžvilgiu.

2013 m. birželio 21 d. Panevėžio miesto apylinkės teisme buvo gautas L.Kedienės ir V.A.Kedžio atsisakymas nuo ieškinio. Pareiškėjai pranešė teismui, kad atsisako ieškinio ir prašo civilinę bylą nutraukti.

Šį netikėtą Kedžių prašymą teisėjas A.Jasonas išnagrinėjo rašytinio proceso tvarka, nekviesdamas į teismą proceso šalių ir apskritai nerengdamas posėdžio.

Pagal Civilinio proceso kodeksą, ieškovas, kreipęsis į teismą, turi teisę bet kurioje proceso stadijoje atsisakyti nuo pareikšto ieškinio. Kedžiai šia teisia pasinaudojo ir atsisakė ieškinio dėl laikino motinos valdžios apribojimo L.Stankūnaitei jos dukters atžvilgiu. Šis atsisakymas teismui pasirodė priimtinas ir civilinė byla buvo nutraukta. Tuo pačiu šalims išaiškintina, kad pagal Civilinio proceso kodekso nuostatas, bylą nutraukus, vėl kreiptis į teismą dėl ginčo tarp tų pačių šalių, dėl to paties dalyko ir tuo pačiu pagrindu neleidžiama.

Nutartyje pažymima, kad ieškovė L.Kedienė dar 2010 m. gegužės 15 d. per banką sumokėjo 132 Lt žyminį mokestį. „Jeigu ieškovas atsisako pareikšto ieškinio, šalims grąžinama 75 procentai pirmosios instancijos teismui sumokėto žyminio mokesčio sumos. Nustatęs žyminio mokesčio grąžinimo pagrindus, teismas nutartį dėl žyminio mokesčio grąžinimo gali priimti ir savo iniciatyva. Ieškovei grąžintina 99 Lt sumokėto žyminio mokesčio“, – rašoma teismo nutartyje.

Kadras ia filmuotos medžiagos./Kadras ia filmo: Laimutė Stankūnaitė su dukrele
Kadras iš filmuotos medžiagos./Kadras iš filmo: Laimutė Stankūnaitė su dukrele

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius