Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Neapgalvotas žingsnis – teisių neturintis vairuotojas sustojo policininko paklausti kelio

Šeštadienio rytą drąsus, bet neapgalvotas poelgis vienam sostinės vairuotojui įsimins ilgam. Vyras sustojo policininko pasiklausti kelio. Pareigūnas nusprendė patikrinti jo dokumentus ir paaiškėjo, jog šis vyriškis niekada gyvenime neturėjo teisės vairuoti. Dabar jam gresia kelių šimtų eurų bauda arba administracinis areštas.
Beteisis vairuotojas  įkliuvo pats priėjęs prie policininko
Beteisis vairuotojas įkliuvo pats priėjęs prie policininko / Vidmanto Balkūno / 15min nuotr.

Šeštadieno rytą Vilniaus miesto 2-ojo policijos komisariato tyrėjai kartu su mobiliosios kuopos pareigūnais vykdė neviešą operaciją. Šalia Minsko plente esančio vieno namo jie laukė įtariamojo.

Netrukus šalia jų sustojo „Toyota“ automobilis, o iš jo išlipęs vyriškis priėjo prie vieno iš pareigūnų ir paklausė kelio iki netoli esančio automobilių laužyno.

Deja, toks vairuotojo poelgis, kaip vėliau paaiškėjo, buvo ne tiek drąsus, kiek kvailas. Jis kelio klausė pas vieną iš labiausiai patyrusių patrulių Vilniaus mieste. Pareigūnui iškart kilo įtarimas. Jis paprašė vairuotoją pateikti asmens dokumentą.

Šis pateikė asmens tapatybės kortelę. Paklausus, ar turi teisę vairuoti automobilį, jis nė nemirktelėjęs linktelėjo ir nubėgo vairuotojo pažymėjimo atnešti iš automobilio. Tačiau neatnešė. Kaip vėliau paaiškėjo – to ir negalėjo padaryti, mat teisės vairuoti automobilį jis niekada ir neturėjo.

Suvokęs savo neapdairaus poelgio pasekmes 47 metų vairuotojas dar bandė, kaip tarybiniais laikais, prašyti jo nebausti ir paleisti. Maldavimai jam nepadėjo. Drąsiam vairuotojui buvo iškviestas kelių policijos ekipažas, kuris ir surašė protokolą.

Beteisiam vairuotojui gresia daugiau kaip 400 eurų bauda arba areštas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius