Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Draugės kūdikį pražudžiusiai Birutei Budginaitei prokurorai siekia griežtesnės bausmės

Už draugės kūdikio nužudymą 6 metams už grotų pasiųsta B. Bugdinaitė netrukus gali sulaukti žymiai griežtesnės bausmės. Prokurorai įsitikinę, kad paskirtoji bausmė nuteistajai – per švelni ir siekia laiką nelaisvėje prailginti iki 15 metų.
Kalėjimas
Kalėjimas / 123rf.com nuotr.

Plungiškės B. Budginaitės byla atversta iš naujo. Šį kartą Lietuvos apeliacinis teismas nagrinėja prokuratūros skundą dėl veiksmų perkvalifikavimo ir griežtesnės bausmės paskyrimo.

B.Budginaitė birželį buvo pripažinta kalta dėl neatsargaus gyvybės atėmimo ir vagystės. Susumavus bausmę už kitus nusikaltimus, moteris  6  metams pasiųsta už grotų. Prokuratūra įsitikinusi, kad kaltinamoji turi būti nuteista ir už nužudymą. 

Nusikaltimą moteris padarė 2011 m. lapkritį. Į policijos pareigūnus tuomet kreipėsi plungiškė Renata Tverijonaitė. 23-ejų moteris pranešė, kad neaiškiomis aplinkybėmis iš jos namų sodų bendrijoje „Babrungas“ dingo trijų mėnesių dukra. Kūdikį pareigūnai netrukus rado – be gyvybės ženklų miškelyje prie kelio į Prūsalius.

Vaiko kūnelį po medžių lapais prisipažino paslėpusi B. Budginaitė. Ji tikino po išgertuvių pas R. Tverijonaitę pabudusi nuo vaiko verksmo. Kaltinamoji pasakojo vaiką ėmusi į rankas, tačiau mergytė nukrito ant žemės. Pamaniusi, kad vaikas nebegyvas, B. Budginaitė suskubo kūnelį paslėpti miške. Skubėdama ji vaiką dar kartą griūdama išmetė.

Paslėpusi kūdikį  B. Budginaitė grįžo į draugės namus ir ją apvogė. Po išgertuvių pabudusi R.Tverijonaitė pasigedo ne tik kūdikio, o ir nešiojamojo kompiuterio, skaitmeninio fotoaparato, mobiliojo telefono, rankinės, švarkelio ir dviračio. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius