Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Druskininkų pasieniečiai Nemune perėmė cigarečių plaustą

Druskininkų užkardos pasieniečiai Nemune užkardė kontrabandininkų mėginimą į Lietuvą atplukdyti baltarusiškų rūkalų. Iš kartoninių dėžių suformuotame plauste, kuris maskuotas purvu, aptikti 2 tūkst. pakelių cigarečių ir GPS prietaisas.
Aptikta kontrabanda
Aptikta kontrabanda / VSAT nuotr.

Šeštadienį Nemunu einantį sienos su Baltarusija ruožą stebėję VSAT Varėnos rinktinės Druskininkų užkardos pareigūnai upėje, ties Druskininkų savivaldybės Lipliūnų kaimu, užfiksavo įtartiną objektą. Jį iš vandens pasieniečiai ištraukė priplaukę tarnybine valtimi.

Paaiškėjo, kad kontrabandininkai iš Baltarusijos į Lietuvą pasiuntė iš keturių tarpusavyje surištų dėžių suformuotą bei juoda polietileno plėvele aptrauktą plaustą su rūkalais. Neteisėtą krovinį kontrabandininkai užmaskavo apdrėbę jį purvu. Iš viso rasti 2 tūkst. pakelių cigarečių „Minsk Capital QS“. Jie pažymėti baltarusiškomis banderolėmis. Plaustui sekti, kaip dažniausiai įprasta tokiais atvejais, cigarečių gabentojai panaudojo GPS įrenginį.

VSAT nuotr./Plaustas
VSAT nuotr./Plaustas

Tokius bandymus Nemunu atplukdyti neteisėtų rūkalų Druskininkų pasieniečiai fiksuoja periodiškai.

Šaltuoju metų laiku kontrabandininkai renkasi nekart išbandytą metodą – cigarečių plaustus bandoma užmaskuoti ir padaryti panašiais į plaukiančias ledo lytis. Jie apvyniojami balta polietileno plėvele arba medicinine marle, apdrabstomi sušalusiu sniegu, ledu bei purvu, o plūdrumui reguliuoti parenkamos įvairios statybinės medžiagos – plytos, betoniniai blokeliai, šaligatvio trinkelės ir pan.

Atšilus orams keičiasi ir tokių nelegalių krovinių maskavimas. Jie, kaip šeštadienį Druskininkų pasieniečių rastosios dėžės, apdrabstomi purvu, žemėmis, apkraunami nuskintomis nendrėmis, kitais augalais, lapais, slepiami sunkiau pasiekiamose pakrantės vietovėse.

Analogiškus pažeidimus neretai užkardo ir Vilniaus rinktinės Pavoverės užkardos pasieniečiai. Šio VSAT padalinio pareigūnai saugo sienos su Baltarusija ruožą, kuriame į Lietuvą iš kaimyninės valstybės įteka Neris.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius