Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Druskininkų policijos pareigūnai išgelbėjo skenduolį

Sekmadienį, apie 12 valandų 30 minučių, Druskininkų policijos komisariato budėtojas telefonu gavo pranešimą, kad mieste esančiame Alkos tvenkinyje per ledą įlūžęs žmogus kviečiasi pagalbos.
Ežeras
Ežeras / Audriaus Bagdono/BFL nuotr.

Budėtojui paskambino prie tvenkinio besivaikščiojantis druskininkietis. Tuo metu budėjęs pareigūnas Albertas Dabravolskas nedelsiant į įvykio vietą nukreipė Operatyvaus valdymo poskyrio vyresnįjį postinį Giedrių Goberį bei to paties padalinio postinį Vytautą Griškevičių, teigiama Druskininkų policijos pranešime.

Dar važiuojant tarnybiniu automobiliu G. Goberis nusirengė tarnybinę striukę, nusisegė tarnybinį ginklą bei kitas specialiąsias priemones, kurias privalėjo su savimi turėti. Atvykę prie tvenkinio, pareigūnai pamatė apie 10 metrų atstumu nuo kranto įlūžusią eketę, o eketėje plūduriuojanti žmogų. Žmogus jau buvo paniręs į vandenį, matėsi tik jo galva. Jis buvo tiek išsekęs, kad jau nebegalėjo nei šaukti, nei gelbėtis pats.

Pareigūnams nebebuvo laiko delsti, todėl, nelaukdami ugniagesių gelbėtojų, G. Goberis ir V. Griškevičius ėmė patys gelbėti skęstantį žmogų. Nedvejodamas ir nepabūgęs šalto vandens, pareigūnas G. Goberis nusirengė tarnybinę uniformą ir laužydamas ledą ėmė bristi link skęstančio žmogaus.

Likus iki eketės 5 metrams, policijos pareigūnui teko plaukte, laužant ledą, brautis iki į bėdą patekusio vyriškio. Tuo metu kitas pareigūnas V. Griškevičius, pasiėmęs ilgą virvę, buvo pasirengęs bet kokią akimirką padėti tarnybos draugui, jei pastarajam kas nors atsitiktų. G. Goberis priartėjęs prie skęstančio ir nustvėręs jį už rankos, plaukdamas pajudėjo kranto link. Po kelių minučių pasiekus krantą, skęstančiojo gyvybė buvo išgelbėta.

Į komisariatą sugrįžę sušalę ir šlapi pareigūnai visų pirma paprašė puodelio karštos arbatos, tačiau nesureikšmino savo poelgio. „Nesame jokie didvyriai, mes paprasčiausiai atlikome savo pareigą. Pradėję tarnybą prisiekėme bet kada padėti žmonėms, todėl duotą priesaiką privalome atlikti garbingai“- kalbėjo pareigūnai.

Kol kas neaišku, kas galėjo pastūmėti šiltą pavasario dieną eiti korėtu ir tirpstančiu ledu per Alkos tvenkinį, tačiau pareigūnai savo pareigą atliko didvyriškai. Atvykę prie tvenkinio jie pasirinko vienintelį teisingą būdą – nedelsiant patiems gelbėti skęstantį žmogų.

Pasak Druskininkų policijos atstovų, nenuostabu, kad būtent šie du pareigūnai, pasitikėdami savimi, išgelbėjo žmogui gyvybę. Giedrius Goberius nuo pat paauglystės nesiskiria su oranžiniu kamuoliu, todėl sportuojant išugdytas pagalbos jausmas šiam pareigūnui padėjo ir šioje istorijoje. Vytautui Griškevičiui, dalyvavusiam kariniuose veiksmuose Afganistane, taip pat nereikėjo ilgai spręsti, kaip pasielgti šioje situacijoje.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius