-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Druskininkuose kavinėje sumuštas ir apiplėštas vietos politinės opozicijos atstovas Karolis Kaklys

Šeštadienio paryčiais Druskininkų mieste esančioje kavinėje „Senas fortas“ užpultas, sumuštas ir apiplėštas Druskininkų savivaldybės tarybos narys, opozicinės frakcijos atstovas liberalcentristas 24 metų Karolis Kaklys.
Konfliktas
Konfliktas / A. Ufarto BFL nuotr.

Tarp užpuolikų vyras atpažino vietos verslininką Vitoldą Jankauską ir vieną iš vietos policijos komisariato pareigūnų. Pastarojo pavardės K.Kaklys sako nežinantis. Kartu su jais buvo dar trys ar keturi vyrai, kurių politikas teigia nepažinęs.

Alytaus apskrities vyriausiasis policijos komisariatas sekmadienį informuoja, kad dėl viešosios rimties sutrikdymo ir fizinio skausmo sukėlimo pradėtas ikiteisminis tyrimas.

K.Kaklys buvo užpultas apie pusė šeštos ryto šeštadienį, kai su draugu sėdėjo kavinės lauko terasoje.

„Pamačiau mūsų link einantį būrelį vyrų. Iš pažiūros jie atrodė neblaivūs. Du iš jų pažinau – V. Jankauską ir dar vieną, kurį iš matymo žinau kaip policijos pareigūną. V.Jankauskas pradėjo mane įžeidinėti, priekaištauti man dėl mano politinės veiklos. Esą, kas aš įsivaizduoju esąs, kad galiu sau viešai kritikuoti Druskininkų valdžią“, – 15min.lt pasakojo nukentėjusysis K.Kaklys.

Anot politiko, V.Jankausko kompanionai laikėsi ramiai ir į ginčą nesivėlė.

Politikui pradėjus telefonu filmuoti incidentą, V.Jankauskas kelis kartus trenkė K.Kakliui į veidą, atėmė ir sudaužė šiam priklausantį mobilųjį telefoną „Nokia C3“.

Pabėgęs nuo užpuolikų vyras kreipėsi į policiją ir medikus. Pastarieji K.Kakliui nustatė smegenų sutrenkimą.

Sekmadienį kalbintas vienas iš Druskininkų savivaldybės tarybos opozicijos lyderių sakė neabejojantis, kad incidentas kilo dėl jo politinės veiklos.

„V.Jankauskas net neslėpė, kad priežastis prikibti prie manęs buvo mano kritiški straipsniai apie Druskininkų savivaldybės valdančiuosius vietos nepriklausomoje spaudoje. Druskininkuose šio verslininko ir mūsų savivaldybės mero giminystė yra laikoma vieša paslaptimi, tad gal tokiu būdu man buvo pademonstruota, kad neturėčiau knistis po savivaldybės vykdomus sandorius, kurių nauda yra daugiau nei abejotina“, – sakė K.Kaklys.

Druskininkų savivaldybei priklausančio vandens parko pastate sporto klubą turintis V.Jankauskas yra laikomas artimu vietos mero socialdemokrato Ričardo Malinausko aplinkos žmogumi. R.Malinauskas su pirmąja žmona Daiva yra buvę liudininkais V.Jankausko vestuvėse. Prieš keletą metų Druskininkų merui vedant savo išrinktąją Inetą, V.Jankauskas su žmona buvo liudininkais R.Malinausko antrųjų vestuvių ceremonijoje.

Prieš porą savaičių Druskininkų politikas liberalcentristas K.Kaklys ir dar trys vietos opozicijos atstovai buvo apklausti kaip svarbūs liudytojai Generalinės prokuratūros pradėtame ikiteisminiame tyrime dėl galimo dokumento suklastojimo Druskininkų savivaldybėje ir suklastoto dokumento panaudojimo.

Tyrimas pradėtas, gavus asociacijos „Druskininkų gynimo frontas“ pareiškimą apie tai, kad Druskininkų savivaldybės taryba galėjo suklastoti oficialų savivaldybės tarybos posėdžio protokolą, kuriuo pasinaudodamas vietos meras socialdemokratas R.Malinauskas išvengė nuobaudos Vyriausioje tarnybinės etikos komisijoje dėl interesų konflikto, Druskininkų savivaldybės taryboje svarstant ir balsuojant už alkoholio licencijų išdavimo tvarką. Ši tvarka liečia ir mero R.Malinausko sesers valdomą kavinę Grūte.

Asociacija „Druskininkų gynimo frontas“ įtaria, kad mero pavedimu Druskininkų savivaldybės tarybos nariai suklastojo galimai nevykusio Druskininkų savivaldybės tarybos posėdžio protokolą, kurio metu esą R.Malinauskas buvo pareiškęs nusišalinantis nuo licencijų klausimo svarstymo, bet neva tokio jo nusišalinimo lojalūs partiečiai savivaldybės taryboje nepriėmė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius