-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Druskininkuose staiga užgesusio 15-mečio alytiškio mirties priežastis – mįslė ir medikams, ir policijai

Antradienio dieną Druskininkuose, senelės bute, staiga mirusio 15-mečio alytiškio Sauliaus K. mirties priežastis aiškinasi ir Druskininkų policijos kriminalistai, ir Alytaus teismo medicinos ekspertai. Kol kas nei medikai, nei pareigūnai negali nurodyti, dėl ko mirė paauglys.
Stalo žvakės
Žvakės / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Mirštantį anūką rado senelė

Į svečius pas senelę atostogoms atvykęs alytiškis mirė senelės buto vonioje. Turimais duomenimis, sveikata nesiskundęs vaikinas iš ryto su senele lankėsi kirpykloje. Vėliau senelė išėjo į parduotuvę. Po pusvalandžio grįžusi namo, moteris bute pasigedo anūko. Bute buvo įjungtas televizorius, tačiau šaukiamas paauglys neatsiliepė. Moters dėmesį patraukė vonios kambaryje deganti šviesa.

Vonios durys buvo užrakintos iš vidaus. Išlaužusi užraktą moteris anūką pamatė mirštantį – paauglys buvo pamėlęs, iš burnos veržėsi putos.

Skubiai iškviesta greitoji medicinos pagalba konstatavo paauglio mirtį. Į butą buvo iškviesti ir policijos pareigūnai.

Gegužės 1-ąją vaikinui būtų sukakę 16 metų.

Teismo medicinos ekspertai nieko kol kas atskleisti negali. Turimais duomenimis, atlikus kūno autopsiją mirties priežastis nepaaiškėjo.

„Druskininkų policijos komisariate antradienį pradėtas ikiteisminis tyrimas mirties priežasčiai nustatyti. Tačiau kol kas jokių poslinkių nėra – laukiame teismo medicinos ekspertų išvadų, dėl ko paauglį ištiko staigi mirtis“, – 15min.lt trečiadienį teigė Druskininkų policijos komisariato atstovas Edgaras Suchanekas.

Tačiau ir teismo medicinos ekspertai nieko kol kas atskleisti negali. Turimais duomenimis, atlikus kūno autopsiją mirties priežastis nepaaiškėjo. Teigiama, kad mirusiojo vaikino artimiesiems bus išduotas tik laikinasis mirties liudijimas, kuriame mirties priežastimi bus nurodyta staigi mirtis. Daugiau ir tikslesnių detalių paaiškės tik po kelių savaičių, kai bus gauti išsamūs laboratoriniai mirusiojo audinių tyrimai.

Tėvai dirba Vokietijoje

Kaip sakė mokyklos, kurią lankė Saulius K., direktorius Petras Moroza, staigi auklėtinio mirtis sukrėtė mokyklos bendruomenę.

„Dabar atostogos, pamokos nevyksta. Auklėtojai skambino vaikino tėvai, kurie vos prieš keletą dienų išvyko į Vokietiją, kur abu dirba. Iš pradžių manėme, kad moksleivio laidotuvėmis padės rūpintis mokykla, tačiau vėliau tėvai pranešė, kad tokios būtinybės nereikia. Mirusysis mokėsi sustiprintoje klasėje, buvo normalus vaikas – nei dėl pažangumo, nei dėl elgesio jokių problemų mes neturėjome. Tiesiog nežinau, ką ir pasakyti – nelaimė, didelė nelaimė ir šeimai, ir mūsų bendruomenei. Neprisimenu, kad būtume turėję panašų atvejį per mano 30 vadovavimo mokyklai metų“, – sakė direktorius.

Vaikinas su pilnamečiu broliu gyveno Alytuje. Abu brolių tėvai pastaruoju metu dirbo Vokietijoje, į Lietuvą grįždavo kelis kartus per metus. Mažesniuoju rūpinosi brolis, dažnai pas anūkus į Alytų iš Druskininkų atvažiuodavo ir senelė.

Pastarąjį kartą vaikino tėvai į Lietuvą iš Vokietijos buvo grįžę prieš porą savaičių. Jie netrukus 16-os metų sulauksiantį sūnų buvo nuvedę pas medikus profilaktiniam sveikatos patikrinimui – tai reikalinga, kai iš vaikų ambulatorijos asmuo perrašomas į suaugusiųjų polikliniką. Esą jokių nerimo ženklų medikai dėl vaikino sveikatos būklės neįžvelgė. Pasirūpinę atžala, tėvai išskubėjo į darbus užsienyje, tačiau juos pasivijo skambutis apie jaunesniojo sūnaus staigią mirtį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Šiame straipsnyje pateikiama informacija skirta asmenims nuo 18 metų, kurie pagal galiojančius LR įstatymus turi teisę naudotis tokio pobūdžio informacija. Jei jums nėra 18 metų, prašome spausti NE ir neatidaryti šio straipsnio. Jei jums jau yra 18 metų, spauskite TAIP tuo pačiu patvirtindami, kad vaizdinė ir grafinė informacija bus skirta tik jūsų asmeniniam naudojimui ir saugoma nuo nepilnamečių.
Taip
Ne
Užsisakykite 15min naujienlaiškius