Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Du Akmenės rajono gyventojai bus teisiami už dūrius peiliu sugyventinėms į pilvą

Telšių apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos nusikaltimų tyrimo skyriaus pareigūnai baigė nagrinėti ir Šiaulių apygardos teismui perdavė dvi baudžiamąsias bylas, kuriose du Akmenės rajono gyventoji kaltinami sistemingu sugyventinių bauginimu, psichinės prievartos naudojimu, grasinimu nužudyti bei sunkiu sveikatos sutrikdymu.
Smurtas šeimoje
Asociatyvi iliustracija / 123rf.com nuotr.

Praėjusiais metais, laikotarpiu nuo balandžio 20 d. iki rugsėjo 20 d., Akmenės r., ne kartą teistas už smurtinius nusikaltimus, grįžęs iš įkalinimo įstaigos vyras (gimęs 1962 m.), sistemingai naudojo psichinę prievartą, grasino nužudyti savo sugyventinę (gimusi 1967 m.). Kaltinamasis prieš moterį atlikdavo bauginančius veiksmus – nukreipdavo, mesdavo į ją peilį, kartodavo, kad papjaus.

Lemtingąjį rugsėjo 20 d. vakarą, namuose kilus konfliktui, apsvaigęs nuo alkoholio vyras peiliu į pilvą sužalojo savo sugyventinę, kuri buvo gydoma chirurginės reanimacijos skyriuje.

Analogiška situacija Akmenės rajone susiklostė ir praėjusių metų lapkričio 16-osios vakarą. Už viešosios tvarkos pažeidimą teistas vyras (gimęs 1974 m.), namuose vykusių išgertuvių metu kilus konfliktui, peiliu dūrė sugyventinei (gimusi 1960 m.) į pilvą, taip sunkiai sutrikdydamas jai sveikatą.

Peiliu sužalojęs nukentėjusiąją ir turėdamas pareigą, kaltinamasis nepranešė policijai, kai grėsė realus pavojus gyvybei, nesiėmė jokių priemonių, kad suteiktų nukentėjusiajai pagalbą, o priešingai – paliko ją įvykio vietoje, o pats pasišalino.

Ikiteisminio tyrimo metu paaiškėjo, prieš moterį buvo smurtaujama ir anksčiau, jai nuolat buvo grasinama. Nors nukentėjusioji į policijos pareigūnus dėl tokio savo sugyventinio elgesio nesikreipė, paaiškėjus šiems faktams, įtariamajam teks atsakyti už ankščiau padarytus sužalojimus savo sugyventinei.

Abiejų akmeniškių bylos perduotos teismui, jie atsakys už nusikalstamas veikas, kurios numatytos LR BK 135 str. (sunkus sveikatos sutrikdymas) ir 145 str. (grasinimas nužudyti ar sunkiai sutrikdyti žmogaus sveikatą arba žmogaus terorizavimas), o antrasis kaltinamasis papildomai turės atsakyti ir už LR BK 144 str. (palikimas be pagalbos, kai gresia pavojus žmogaus gyvybei), informuoja Telšių apskrities vyriausiasis policijos komisariatas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius