-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 08 06

Du broliai mirtinai sumušė dėdę, bet prisiimti kaltę bandė vienas: barnis – dėl kapinių priežiūros

Du broliai Lukoševičiai Kauno apygardos teismo buvo nuteisti už savo dėdės nužudymą ir už grotų praleis daugiau nei dešimtmetį. Nors kaltę bandė prisiimti vienas iš kaltinamųjų, teismas konstatavo, kad mirtinus smūgius sudavė abu. Konfliktas per išgertuves įsižiebė dėl kapinių nelankymo – neva vieni giminaičiai tvarko artimųjų kapus, o kiti – ne.
Kaltinamieji teisme
Kaltinamieji teisme / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Broliai Egidijus ir Lukas Lukoševičiai buvo kaltinami tuo, kad 2021 metų gegužės 15-osios naktį Kėdainių rajone, tėvo A.L. namuose, būdami apsvaigę nuo alkoholio, kas tai turėjo įtakos nusikalstamos veikos padarymui, veikdami bendrininkų grupėje, kilus konfliktui, bendrais veiksmais tyčia rankomis ir kojomis sudavė savo tėvo broliui S.L. ne mažiau kaip 20 smūgių.

Kraujui išsiliejus po kietuoju galvos smegenų dangalu, nukentėjusysis mirė įvykio vietoje. Vėliau lavono kraujyje rasta 2,28 prom. etilo alkoholio.

21-erių E.Lukoševičius prieš tai buvo teistas kartą – 2020 metų spalį Kauno apylinkės teismas už viešosios tvarkos pažeidimą jam buvo skyręs 6 mėnesių laisvės apribojimą, įpareigojant bausmės vykdymo metu dirbti arba užsiregistruoti Užimtumo tarnyboje, nevartoti psichiką veikiančių medžiagų.

Antrasis brolis, kuriam – 23-eji, taip pat įgijęs tik pagrindinį išsilavinimą, nesukūręs šeimos, nedirbantis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius