Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Du bulgarai per Lietuvą gabeno porą prieglobsčio Latvijoje pasiprašiusių šrilankiečių

Kalvarijos pasieniečiai sulaikė du bulgarus, nelegaliai į Vakarų Europą gabenusius du Latvijoje prieglobsčio pasiprašiusius šrilankiečius. Bulgarams gresia baudžiamoji atsakomybė, o Šri Lankos piliečiai bus grąžinti Latvijai.
Sulaikyti nelegalūs migrantai
Sulaikyti nelegalūs migrantai / VSAT nuotr.

Pirmadienio pavakarę Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Varėnos rinktinės Kalvarijos užkardos pasieniečiai Kalvarijos savivaldybės Salaperaugio kaimo ribose, kelyje Marijampolė – Suvalkai, sustabdė į Lenkiją beišvažiuojantį automobilį „Ford Mondeo“ lenkiškais numeriais. Jį vairavo 22-ejų Bulgarijos pilietis, kartu vyko 21-erių jo tautietis. Užsieniečiai turėjo tvarkingus dokumentus. Pasieniečiai bulgarams pretenzijų nebūtų turėję, jei jie nebūtų gabenę dviejų Šri Lankos piliečių.

Kalvarijos užkardos pareigūnai išsiaiškino, kad šie 28-erių ir 35-erių vyrai yra pasiprašę prieglobsčio Latvijoje. Jie teturėjo tai patvirtinančius pažymėjimus. Užsieniečių tapatybės buvo patvirtintos VSAT pareigūnams susisiekus su Latvijos pasieniečiais. Kol neišnagrinėti šrilankiečių prašymai ir nepriimti sprendimai dėl prieglobsčio suteikimo ar nesuteikimo, jie neturėjo teisės išvykti iš Latvijos.

Bulgarų veiksmai šiuo atveju traktuojami kaip neteisėtas žmonių gabenimas per valstybės sieną. Dėl to VSAT Varėnos rinktinėje pradėtas ikiteisminis tyrimas. Į areštinę uždarytiems Bulgarijos piliečiams gresia bauda arba areštas, arba laisvės atėmimas iki 6 metų.

Šrilankiečiai naktį iš pirmadienio į antradienį irgi praleido areštinėje.

Kalvarijos pasieniečiai su kolegomis Latvijoje sutarė, kad artimiausiu metu abu prieglobsčio prašytojai bus grąžinti į šią šalį, rašoma antradienį VSAT atstovų paviešintame pranešime.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius