Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Du įžūlūs vilkikų vairuotojai baltarusiai nubausti baudomis

Bandydami pergudrauti kitus vairuotojus ir pareigūnus du vilkikų vairuotojai baltarusiai aplenkė automobilių eilę ir į kontrolės punktą įvažiavo lengvųjų mašinų juosta.
Dokumentų patikra pasienyje
Dokumentų patikra pasienyje / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

Valstybės sienos apsaugos tarnyba praneša, kad trečiadienį VSAT Vilniaus rinktinės Lavoriškių pasienio kontrolės punkte dirbantys pasieniečiai užfiksavo, kaip vienas po kito į punkto teritoriją lengviesiems automobiliams skirta eismo juosta įvažiavo du vilkikai baltarusiškais numeriais.

Scania su puspriekabe Schmitz vairavo 35-erių Baltarusijos pilietis, o Volvo su puspriekabe Schmitz – 38-erių jo tautietis.

Tuo metu prie punkto patikrinimo laukė apie 40 iš Lietuvos išvykstančių vilkikų eilė. Sugaišti joje būtų tekę apie 3 val.

Abu baltarusiai tiek laukti, matyt, nebuvo nusiteikę, todėl aplenkė joje lūkuriuojančius kolegas ir vilkikais į punktą lyg niekur nieko įriedėjo lengvųjų automobilių, kurių eilės nebuvo, juosta.

Tačiau tokia įžūli gudrybė užsieniečiams neišdegė – pasieniečiai jiems nurodė patraukti vilkikus į stovėjimo aikštelę, o už Pasienio teisinio režimo taisyklių pažeidimus pradėjo administracinių bylų teisenas. Išnagrinėję bylas VSAT pareigūnai pažeidėjams skyrė baudas po 225 Lt.

Atlikus visus formalumus vilkikų vairuotojams leista išvykti į Baltarusiją.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius