Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Du netradicinės orientacijos vyrus šantažavęs marijampolietis pasiųstas už grotų

Antradienį Klaipėdos apygardos teismas priėmė apkaltinamąjį nuosprendį baudžiamojoje byloje dėl turto prievartavimo, plėšimo, neteisėto disponavimas elektronine mokėjimo priemone bei jos panaudojimo.
Pinigai
Pinigai / Vilniaus apskrities VPK nuotr.

Kaip baigiamojoje kalboje prašė valstybinį kaltinimą teisme palaikęs Klaipėdos apygardos prokuroras, nuteistajam teismas skyrė 7 metų laisvės atėmimo bausmę, ją paskirdamas atlikti pataisos namuose.

30-metis marijampolietis M. M. kartu su dar dviem asmenimis, kurių atžvilgiu ikiteisminiai tyrimai atskirti, buvo kaltinamas tuo, kad 2010 m. kovo 12 d. bei kovo 29 d. automobilyje netoli Klaipėdos šantažavo du bandžiusius seksualiai suartėti vyrus, vienas iš kurių buvo jų bendrininkas, reikalaudamas pinigų už tai, kad nepaviešins informacijos apie netradicinę seksualinę vedusių vyrų orientaciją. Iš pirmojo nukentėjusiojo šantažuotojas reikalavo 300, iš antrojo – 3 tūkst. litų.

Taip pat nuteistasis buvo kaltinamas pagrobęs vieno nukentėjusiojo mobilųjį telefoną, auksinę apyrankę bei grasinimais privertęs jį nuo savo banko sąskaitos elektronine mokėjimo kortele nuimti 2000 litų, o iš antrojo buto su bendrais pagrobęs turto beveik už 10 tūkst. litų. Vėliau pagrobtą turtą antrasis nukentėjusysis atgavo.

Teismas, priimdamas apkaltinamąjį nuosprendį ir skirdamas nuteistajam subendrintą didesnę, negu sankcijų vidurkiai, bausmę, konstatavo, kad visos nusikalstamos veikos buvo padarytos tiesiogine tyčia, trys iš jų yra sunkūs nusikaltimai, teisiamasis anksčiau jau teistas aštuonis kartus ir minėtus nusikaltimus padarė, turėdamas neišnykusį teistumą, iš ankstesnių teistumų išvadų nepadarė ir tai, teismo nuomone, rodo jo didelį pavojingumą visuomenei.

Nuteistasis iki nuosprendžio įsiteisėjimo paliktas suimtas, nuosprendis gali būti skundžiamas apeliacine tvarka.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius