-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Du pažeidėjai į Lietuvą teįžengė porą šimtų metrų

Šalčininkų rajone Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) pareigūnai sulaikė du vyrus, neteisėtai patekusius į Lietuvą. Pirminiais duomenimis, abu sulaikytieji yra gruzinai, teigiama pareigūnų išplatintame pranešime spaudai.
Tribonių užkardoje aptikti pažeidėjų įspaudai.
Tribonių užkardoje aptikti pažeidėjų įspaudai. / VSAT nuotr.

Pirmadienį naktį VSAT Varėnos rinktinės Tribonių užkardos pasieniečiai, naudodamiesi ruože sumontuota universalia sienos stebėjimo įranga, ties Šalčininkų rajono Pamūrinės kaimu užfiksavo du asmenis, neteisėtai perėjusius sieną iš Baltarusijos.

Greičiausiai pastebėję besiartinančio tarnybinio visureigio šviesas, tamsoje atsigulė plyname lauke ir taip tikėjosi išvengti sulaikymo.

Į nurodytą vietovę nedelsiant buvo nusiųstas užkardos pasieniečių ekipažas. VSAT pareigūnai matė, kaip abu pažeidėjai, greičiausiai pastebėję besiartinančio tarnybinio visureigio šviesas, tamsoje atsigulė plyname lauke ir taip tikėjosi išvengti sulaikymo.

Užkardos pareigūnai pažeidėjų sulaikyti išvykusių kolegų veiksmus koordinavo naudodami į kūno skleidžiamą šilumą reaguojančias termovizorines kameras – sulaikymo grupei buvo nurodyta tiksli vieta, kur tūno pažeidėjai.

Po kelių akimirkų abu asmenys buvo lengvai aptikti ir sulaikyti maždaug už 200 metrų nuo sienos linijos. Jie nesipriešino. Pažeidėjai turėjo kuprines su asmeniniais daiktai, šiek tiek pinigų.

Paaiškėjo, kad neteisėtai valstybės sieną iš Baltarusijos į Lietuvą perėjo du vyrai, neturėję jokių asmens dokumentų. Pasieniečiams jie prisistatė 31 ir 34 metų Gruzijos piliečiais.

Dėl neteisėto valstybės sienos perėjimo VSAT Varėnos rinktinės pareigūnai pradėjo ikiteisminį tyrimą. Gruzinais prisistatę pažeidėjai dviem paroms uždaryti į areštinę, jų tapatybės tikslinamos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius