Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Du uteniškiai nuteisti už smurtą, vagystes ir turto prievartavimą

37 metų uteniškis V.V. ir jo 18-metis giminaitis M.M užpuolė ryte į darbą susiruošusį vyrą, reikalaudami pinigų grasino šaunamuoju ginklu, o vėliau atėmė automobilį. Už šį didelės vertės turto prievartavimą bei kitus nusikaltimus Panevėžio apygardos teismas abiems vyrams skyrė laisvės atėmimo bausmes.
Temidė
Temidė / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Prokuratūra pranešime rašo, kad M.M. nusikaltimo metu buvo nepilnametis, todėl V.V. buvo nuteistas ir dėl vaiko įtraukimo į nusikalstamą veiklą.

Sausio 18 dieną V.V. pripažintas kaltu už didelės vertės turto prievartavimo, savavaldžiavimo ir nepilnamečio įtraukimo į nusikalstamą veiklą ir skyrė 4 metų 6 mėnesių laisvės atėmimo bausmę. M M. už plėšimą ir turto prievartavimą teismas skyrė 2 metų 3 mėnesių laisvės atėmimo bausmę, jos vykdymą atidedant 2 metams.

Užpernai spalį V.V. kartu su M.M. ir ikiteisminio tyrimo metu nenustatytu asmeniu (jo atžvilgiu ikiteisminis tyrimas išskirtas į atskirą) užpuolė vieną uteniškį, ankstų rytą prie namų sėdantį į savo automobilį. Vyras, kuriam užpuolikai pagrasino šaunamuoju ginklu, buvo surakintas antrankiais, pasodintas į keleivio sėdynę ir vežiojamas po Utenos apylinkes. Grasinant susidorojimu ir smurtaujant, iš jo buvo reikalaujama 10 tūkst. eurų, o po to pagrobtas automobilis, kuris vėliau surastas Vokietijoje.

V.V. taip pat pripažintas kaltu dėl savavaldžiavimo panaudojant psichinę ir fizinę prievartą. 2017 metų birželį jis viename Utenos autoservise teleskopine lazda smogė įmonės vadovui į ranką, reikalaudamas perrašyti dalį akcijų jo vardu.

Kartu su V.V. į teisiamųjų suolą sėdęs M.M. pripažintas kaltu ne tik dėl didelės vertės turto prievartavimo veikiant bendrininkų grupėje, bet ir plėšimo. Įtariama, kad 2017 metų vasarą jis naktiniame klube sumušė vaikiną, o nukentėjusiajam išėjus į kiemą atėmė mobiliojo ryšio telefoną ir laikrodį.

Ikiteisminį tyrimą šioje byloje atliko Utenos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos Organizuoto nusikalstamumo tyrimo skyriaus pareigūnai, o jiems vadovavo Panevėžio apygardos prokuratūros prokuroras Saulius Daunoravičius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius