Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Du uteniškiai nuteisti už smurtą, vagystes ir turto prievartavimą

37 metų uteniškis V.V. ir jo 18-metis giminaitis M.M užpuolė ryte į darbą susiruošusį vyrą, reikalaudami pinigų grasino šaunamuoju ginklu, o vėliau atėmė automobilį. Už šį didelės vertės turto prievartavimą bei kitus nusikaltimus Panevėžio apygardos teismas abiems vyrams skyrė laisvės atėmimo bausmes.
Temidė
Temidė / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Prokuratūra pranešime rašo, kad M.M. nusikaltimo metu buvo nepilnametis, todėl V.V. buvo nuteistas ir dėl vaiko įtraukimo į nusikalstamą veiklą.

Sausio 18 dieną V.V. pripažintas kaltu už didelės vertės turto prievartavimo, savavaldžiavimo ir nepilnamečio įtraukimo į nusikalstamą veiklą ir skyrė 4 metų 6 mėnesių laisvės atėmimo bausmę. M M. už plėšimą ir turto prievartavimą teismas skyrė 2 metų 3 mėnesių laisvės atėmimo bausmę, jos vykdymą atidedant 2 metams.

Užpernai spalį V.V. kartu su M.M. ir ikiteisminio tyrimo metu nenustatytu asmeniu (jo atžvilgiu ikiteisminis tyrimas išskirtas į atskirą) užpuolė vieną uteniškį, ankstų rytą prie namų sėdantį į savo automobilį. Vyras, kuriam užpuolikai pagrasino šaunamuoju ginklu, buvo surakintas antrankiais, pasodintas į keleivio sėdynę ir vežiojamas po Utenos apylinkes. Grasinant susidorojimu ir smurtaujant, iš jo buvo reikalaujama 10 tūkst. eurų, o po to pagrobtas automobilis, kuris vėliau surastas Vokietijoje.

V.V. taip pat pripažintas kaltu dėl savavaldžiavimo panaudojant psichinę ir fizinę prievartą. 2017 metų birželį jis viename Utenos autoservise teleskopine lazda smogė įmonės vadovui į ranką, reikalaudamas perrašyti dalį akcijų jo vardu.

Kartu su V.V. į teisiamųjų suolą sėdęs M.M. pripažintas kaltu ne tik dėl didelės vertės turto prievartavimo veikiant bendrininkų grupėje, bet ir plėšimo. Įtariama, kad 2017 metų vasarą jis naktiniame klube sumušė vaikiną, o nukentėjusiajam išėjus į kiemą atėmė mobiliojo ryšio telefoną ir laikrodį.

Ikiteisminį tyrimą šioje byloje atliko Utenos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos Organizuoto nusikalstamumo tyrimo skyriaus pareigūnai, o jiems vadovavo Panevėžio apygardos prokuratūros prokuroras Saulius Daunoravičius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius