-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Du Vilkaviškio ligoninės gydytojai pripažinti kaltais dėl kyšio ėmimo

Marijampolės apylinkės teismo Vilkaviškio rūmuose išnagrinėta baudžiamoji byla, kurioje kaltais pripažinti 19 kyšių paėmęs otolaringologas ir 10 kyšių paėmusi anesteziologė. Prokuratūra praneša, kad šis ikiteisminis tyrimas buvo pradėtas gavus duomenis, jog už Vilkaviškio ligoninės atliekamas chirurgines operacijas pacientai ar jų artimieji buvo priversti mokėti pinigus, nors tokio pobūdžio medicininės paslaugos pacientams yra nemokamos.
Eurai
Eurai / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Abu kaltinamieji teisiamojo posėdžio metu prašė atleisti juos nuo baudžiamosios atsakomybės pagal laidavimą. Valstybinį kaltinimą teisme palaikęs Marijampolės apylinkės prokuratūros prokuroras Giedrius Šalaševičius su šiais prašymais nesutiko argumentuodamas, kad gydytojai nusikalstamas veikas darė pakartotinai, ilgą laiką.

Vilkaviškio ligoninėje dirbęs gydytojas otolaringologas R.Š. pripažintas kaltu dėl 19-kos nusikalstamų veikų padarymo, o gydytoja anesteziologė V.Z. dėl 10-ties nusikalstamų veikų padarymo.

Teismas, įvertinęs byloje nustatytas faktines aplinkybes gydytoją V.Z. pripažino kalta ir skyrė 2 tūkst. 300 eurų baudą, kurią moteris turės sumokėti per keturis mėnesius nuo nuosprendžio įsiteisėjimo dienos. Taip pat iš nuteistosios nuspręsta konfiskuoti nusikalstamu būdu gautus pinigus – 275 eurų. Teismas už nusikalstamas veikas V.Z atėmė teisę vienerius metus dirbti gydytoja anesteziologe reanimacijoje.

Kaltu pripažintam R.Š. teismas skyrė beveik 4 tūkst. 520 eurų baudą, kurią vyras turės sumokėti per šešis mėnesius. Taip pat nuspręsta iš jo konfiskuoti nusikalstamu būdu gautus beveik 1 tūkst. 513 eurų. R.Š. atimta teisė dvejus metus dirbti gydytoju otolaringologu.

Ikiteisminį tyrimą šioje byloje atliko Marijampolės apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos ekonominių nusikaltimų tyrimo skyriaus pareigūnai. Tyrimą kontroliavo ir jam vadovavo prokuroras G.Šalaševičius.

Nuosprendis gali būti skundžiamas apeliacine tvarka Kauno apygardos teismui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius