Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Du Vilniaus greitosios pagalbos darbuotojai įtariami pacientės išžaginimu (papildyta 16.41 val.)

Vilniaus policija sulaikė ir į areštinę uždarė du sostinės greitosios pagalbos darbuotojus, įtariamus pacientės išžaginimu.
Greitoji pagalba
Greitoji pagalba / Andriaus Vaitkevičiaus / 15min nuotr.

Kaip pranešė Vilniaus apskrities VPK, trečiadienį Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Nusikaltimų tyrimo valdybos Smurtinių nusikaltimų tyrimo skyriaus pareigūnai sulaikė du Vilniaus miesto savivaldybės VšĮ Greitosios medicinos pagalbos stoties darbuotojus: vairuotoju dirbantį J.A.B. (gim. 1947 m.) ir bendruomenės slaugytoją K.S. (gim. 1973 m.).

Sulaikytieji įtariami 2009 m. spalio mėnesį greitosios pagalbos automobilyje, pakeliui į ligoninę, kur po traumos buvo vežama nukentėjusi 18-metė, ją išžaginę.

Abu įtariamieji uždaryti į areštinę.

Pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Papildyta 16.41 val.: Vilniaus policijos pareigūnai teigia, kad tik sužinoję apie įvykį, jie buvo gerokai nustebinti.

„Mes patys iš pradžių negalėjom patikėti, kad taip gali būti“, – 15min.lt žurnalistui sakė pareigūnai.

Aštuoniolikmetė, kurios išžaginimu įtariami greitosios pagalbos darbuotojai, susižalojo pati. „Didelio kriminalo dėl jos sužalojimo nėra, pati kažkaip susižeidė“, – sako pareigūnai.

Kadangi merginai reikėjo medikų pagalbos, ji išsikvietė greitąją.

Gavę merginos pareiškimą, pareigūnai nusprendė visų pirma surinkti įtariamųjų kaltės įrodymų. Abu vyriškisi buvo iškviesti į policiją, tačiau dėl išžaginimo jų niekas daug ir neklausinėjo.

„Mums tiesiog iš jų kai ko reikėjo tyrimams ir ekspertizėms. Mes dažnai po įvykių kviečiamės greitosios medikus, tad ir šis iškvietimus abiejų darbuotojų nenustebino. Tik paklausėme, ar buvo toks įvykis, kur sužalotą merginą teko vežti į ligoninę. Jie patvirtino, kad buvo. Paklausėme, ar pakeliui nenutiko kokių nors incidentų. Atsakė, kad ne, tieisog nuvežė merginą į ligoninę“, – sakė pareigūnai.

Įtariamieji buvo paleisti. Šią savaitę, gavus ekspertizių išvadas ir paaiškėjus, kad merginos pasakojime gali būti daug tiesios, abu greitosios pagalbos darbuotojai buvo sulaikyti.

Vilniaus apskrities VPK viršininko pavaduotojas Antonis Mikulskis nenorėjo komentuoti šio įvykio. „Situacija tokia... Negaliu komentuoti. Abu sulaikyti 48 valandoms. Per šį laiką galime kreiptis į teismą dėl jų suėmimo. Per 24 valandas jiems turėtų būti pareikšti įtarimai“, – sakė A.Mikulskis.

15min.lt žiniomis, aštuoniolikmetė buvo išžaginta 24-osios naktį. Nusikaltimas įvykdytas apie 1 val.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius