Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Du žmones sužalojusi jauna vairuotoja nukentėjusiesiems turės sumokėti 35 tūkstančius litų

Panevėžio apygardos teismas išnagrinėjęs baudžiamąją bylą pripažino Vilniaus miesto gyventoją J.M. (gimusi 1989 m.) kalta dėl kelių transporto eismo saugumo taisyklių pažeidimo, dėl kurio buvo sutrikdyta dviejų žmonių sveikata, ir skyrė 2 tūkst. 600 litų baudą. Kaltinamoji taip pat turės sumokėti 35 tūkst. litų neturtinei žalai atlyginti.
Teismas
Teismas / Ramūno Danisevičiaus/Scanpix nuotr.

Kaip praneša Panevėžio apygardos teismas, kaltinamoji J.M. nuteista už tai, kad šių metų kovo 30 dieną kelyje Kaunas–Zarasai–Daugpilis, vairuodama savo automobilį Opel Astra, išvažiavo į priešingą eismo juostą ir susidūrė su priešpriešiais važiuojančiu automobiliu Opel Vectra, kurį vairavo E.K.

Eismo įvykio metu buvo sunkiai sužalotas su E.K. važiavęs jo tėvas K.K.. Vyrui lūžo kaukolė ir į smegenis išsiliejo kraujas. Taip pat nesunkiai buvo sužalotas Opel Astra keleivis A.V.

J.M. savo kaltę pripažino visiškai. Ji paaiškino, kad pravažiavus Utenos rajone esantį kaimą, dėl apledėjusios ir slidžios kelio dangos automobilis staiga tapo nevaldomas. Pabandžius stabdyti, automobilis išvažiavo į priešingą eismo juostą ir susidūrė su priešais atvažiuojančiu kitu automobiliu. Atsipeikėjusi moteris pamatė, kad buvo sužeisti du žmonės. Po eismo įvykio ji bendravo su nukentėjusiaisiais, domėjosi jų sveikata.

Spręsdamas bausmės parinkimo klausimą teismas atsižvelgė į tai, kad kaltinamoji prisipažino padariusi nusikalstamą veiką (tai lengvinamoji aplinkybė), anksčiau neteista, charakterizuojama teigiamai, todėl manė, kad už neatsargų nusikaltimą J.M. baustina bausme be laisvės atėmimo.

Baudžiamasis kodeksas už  Kelių eismo saugumo taisyklių pažeidimą, jeigu dėl to įvyko eismo įvykis, dėl kurio buvo sunkiai sutrikdyta kito žmogaus sveikata, numato laisvės atėmimą iki penkerių metų.

Nuosprendis per 20 dienų gali būti skundžiamas Lietuvos apeliaciniam teismui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius