Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 07 03 /15:27

Dujokauke ir šakėmis apsiginklavęs Jonas Mileris apdrabstė Lukiškių aikštę fekalijomis

Sostinės Lukiškių aikštėje, kurioje įrengtas paplūdimys pastaruoju metu kelia itin daug aistrų, penktadienio popietę įvykdytas išpuolis su fekalijomis. Policija įvykio vietoje sulaikė teisėsaugai puikiai pažįstamą šiaulietį Joną Milerį.

Ne kartą skandalingai pasižymėjęs Jonas Mileris iš Šiaulių šįkart apsiginklavo dujokauke, šakėmis ir fekalijomis. Incidento vietoje jis buvo sulaikytas.

Lukiškių aikštėje pasklidus dvokui, į įvykio vietą skubiai buvo iškviesta ir įmonės „Grinda“ brigada.

Savo išpuolį 70-metis šiaulietis motyvavo siekiu Lukiškių aikštėje įvesti tvarką, šia ataka jis pamėgino išvaikyti iš miesto centre įrengtos poilsio oazės tuos, kam ši idėja atrodo priimtina.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Lukiškių aikštės paplūdimys
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Lukiškių aikštės paplūdimys

Vilniaus apskrities policijos Komunikacijos poskyryje 15min sužinojo, kad pirminis pranešimas apie šį incidentą užfiksuotas penktadienį 14.02 val.

Per miesto saugumo kameras buvo pastebėtas vyriškis, po Lukiškių aikštę vaikštantis su kauke ir šakėmis. Po minutės, 14.03 val., patruliams pateikta kiek detalesnė informacija: asmuo po Lukiškių aikštę vaikšto su dujokauke ir šakėmis, o maiše turi fekalijų.

Pastarąją dvoko bombą vyriškis nešiojosi ne šiaip sau – netrukus jis ėmė fekalijas drabstyti.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Jonas Mileris
Luko Balandžio / 15min nuotr./Jonas Mileris

Išpuolio rengėjas netrukus įvykio vietoje buvo sulaikytas. Pareigūnai greitai nustatė įtariamojo tapatybę – tai šiaulietis (gim. 1950 m.), jau anksčiau ne sykį viešose vietose mosavęs ūkininko šakėmis, o bene labiausiai išgarsėjęs dėl iškulto SEB banko stiklo (žr. susijusius straipsnius).

Vilniaus apskrities policijos Komunikacijos poskyrio specialistė Loreta Kairienė BNS sakė, kad greičiausiai šiauliečiui bus surašytas administracinio nusižengimo (AN) protokolas dėl viešosios tvarkos pažeidimo. Necenzūriniai žodžiai ar gestai viešosiose vietose, įžeidžiamas kibimas prie žmonių, kiti tyčiniai veiksmai, kuriais siekiama pažeisti viešąją tvarką ir žmonių rimtį, užtraukia baudą nuo 30 iki 140 eurų, rašoma AN kodekse.

Kaip žinoma, improvizuotas paplūdimys sostinės Lukiškių aikštėje atsirado prieš Jonines. Idėja sulaukė ir pasaulio žiniasklaidos dėmesio, tuo metu Lietuvoje nuo pat pirmos dienos užvirė karšta valstybinės reikšmės diskusija, ar tokio pobūdžio pramogos gali vykti vietoje, kur numatoma Vyčio skulptūra arba „Laisvės kalvos“ memorialas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius