Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Dujų balione kanapes iš Ispanijos gabenęs mažeikiškis už grotų praleis 6 metus

Ketvirtadienį Šiaulių apygardos teismas paskelbė nuosprendį baudžiamojoje byloje, kurioje Mažeikių rajone gyvenantis 63 metų Petras Gražulis (žinomo politiko bendrapavardis – red. past.) buvo kaltinamas neteisėtu narkotinių medžiagų kontrabanda turint tikslą jas platinti. Vyras pripažintas kaltu.
Sulaikyti narkotikai
Asociatyvi iliustracija / Kauno apskrities VPK nuotr.

Teisme nustatyta, kad nusikaltimas padarytas 2019 metų lapkričio pabaigoje. Kaip nurodoma kaltinamajame akte, Mažeikių rajono gyventojas P.Gražulis būdamas Ispanijos Karalystėje su tyrimo metu nenustatytu asmeniu susitarė, kad šis už 2000 eurų nupirks apie 2 kilogramus narkotinės medžiagos – kanapių, ir jas atgabens į Mažeikius.

Vyriškis teismui sakė už 2 kg kanapių Ispanijoje sumokėjęs 2800 eurų, o narkotikus pardavęs planavo uždirbti 6000 eurų.

Tų pačių metų pabaigoje brangus krovinys mikroautobusu buvo atvežtas į Lietuvą, į iš anksto sutartą vietą. Tą pačią dieną Petras narkotikus parsivežė pas save į namus ir paslėpė juos dujų baliono viduje įrengtoje slėptuvėje.

Neilgai trukus, 2020 metų sausio 24 dieną, dalį kanapių P.Gražulis į skolą už 4000 eurų pardavė vienam asmeniui, likusią dalį kanapių laikė paslėptas, kol jas po kelių dienų per kratą Petro namuose surado policijos pareigūnai.

Iš pradžių P.Gražulis kaltu prisipažino tik iš dalies, tačiau teisme vyras savo kaltę pripažino visiškai. Kaltinamasis teismui sakė, kad už 2 kilogramus narkotinių medžiagų Ispanijos Karalystėje nepažįstamam vyrui sumokėjęs 2800 eurų, o vėliau narkotikus pardavus planavo uždirbti 6000 eurų.

P.Gražulis teismui sakė, jog slėptuvę dujų balione įrengė todėl, kad kanapės neišgaruotų.

Kaltinamojo visišką prisipažinimą ir nuoširdų gailėjimąsi prokurorė teismo prašė pripažinti P.Gražulio atsakomybę lengvinančia aplinkybe ir paskirti 9 metų 6 mėnesių laisvės atėmimo bausmę, ją sumažinant vienu trečdaliu.

Kaltinamojo gynėjas teismo prašė atkreipti dėmesį į jo ginamojo sunkią sveikatos būklę, taip pat įvertinti tai, kad P.Gražulis savo kaltę pripažino visiškai. Advokatas įsitikinęs, kad šios aplinkybės leidžia jo ginamajam skirti švelnesnę bausmę.

Kaltinamasis labai apgailestavo, kad įsivėlė į šį nusikaltimą, anot jo, įtakos galėjo turėti ir artimo žmogaus netektis, jį patį užklupusios sunkios ligos. P.Gražulis teismo prašė, kad būtų leista jam paskirtą bausmę atlikti Laisvės atėmimo vietų ligoninėje.

Bylą išnagrinėjęs teismas konstatavo, kad P.Gražulio padarytos nusikalstamos veikos yra įrodytos kaltinamojo, liudytojų parodymais, kita byloje esančia medžiaga.

Kaltinamojo P.Gražulio atsakomybę lengvinančia aplinkybe teismas pripažino tai, kad P.Gražulis prisipažino padaręs nusikalstamas veikas ir nuoširdžiai gailisi. Jo atsakomybę sunkinančia aplinkybe teismas pripažino tai, kad nusikaltimus padarė veikdamas bendrininkų grupe.

Teismas taip pat pažymėjo, kad P.Gražulis nusikalstamas veikas padarė recidyvistas, ši aplinkybė teismo pripažinta kaltinamojo atsakomybę sunkinančia aplinkybe.

Už padarytas nusikalstamas veikas teismas P.Gražulį pripažino kaltu ir paskyrė jam vienu trečdalių sumažintą galutinę bausmę – laisvės atėmimą 6 metams 4 mėnesiams.

Šis nuosprendis yra neįsiteisėjęs ir gali būti skundžiamas Lietuvos apeliaciniam teismui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Užsisakykite 15min naujienlaiškius