TIK ŽMONĖS Cinema: A. Valujavičiaus filmas „Irklais per Atlantą“
Žiūrėti
Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Dukras Neryje nuskandinusiai vilnietei siūloma skirti priverstinį gydymą

Vilniaus apygardos prokuratūroje baigtas ikiteisminis tyrimas dėl Vilniuje, Neries upėje, nuskandintų dviejų mažamečių mergaičių (gimusių 2020 m. ir 2022 m.). Savo dukras nužudžiusi moteris (gimusi 1987 m.) nebus teisiama, nes jai nustatytas psichikos sutrikimas.
Vilniuje, Neryje, nuskendo du maži vaikai: abu ištraukti iš vandens, bet atgaivinti nepavyko
Vilniuje, Neryje, nuskendo du maži vaikai: abu ištraukti iš vandens, bet atgaivinti nepavyko / Pauliaus Peleckio / BNS nuotr.

Įvertinęs ikiteisminio tyrimo metu surinktus faktinius duomenis bei ekspertų išvadas, Vilniaus apygardos prokuratūros Pirmojo baudžiamojo persekiojimo skyriaus prokuroras Vilniaus apygardos teismui perduotoje byloje prašo moteriai taikyti priverčiamąsias medicinos priemones.

Ikiteisminio tyrimo duomenimis, 2023 m. rugsėjo 3 d. apie 11 val. moteris sostinėje kartu su savo dviem dukromis įbrido į Neries upę, tyčia jas panardino į vandenį ir nuskandino dvi plaukti nemokančias, mažametes savo dukras.

Keistai upėje besielgiančią moterį pastebėjo šunį vedžiojęs vyras, kuris, nubridęs iki jos, pamatė netoliese skęstantį vaiką. Ištraukęs iš vandens 2020 m. gimusią mergaitę, vyras bandė ją gaivinti, iškvietė pagalbą. Kitos mergaitės kūną upėje rado baidare plaukę žmonės.

Moteris buvo sulaikyta įvykio vietoje. Atsižvelgiant į jos sveikatos būklę, po sulaikymo ji buvo prižiūrima medikų specializuotose gydymo įstaigose.

Ikiteisminį tyrimą atliko Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos sunkių nusikaltimų tyrimo valdybos pareigūnai.

Tyrimo metu įtariamajai buvo skirta stacionari teismo psichiatrijos ir teismo psichologijos ekspertizė. Ją atlikę specialistai pateikė išvadas, kad dėl psichikos sutrikimo moteris nusikaltimo įvykdymo metu negalėjo suvokti veikos pavojingumo ir valdyti savo veiksmų.

Moteris nusikaltimo įvykdymo metu negalėjo suvokti veikos pavojingumo ir valdyti savo veiksmų

Specialistai konstatavo, kad moteriai rekomenduojamas priverstinis gydymas – stacionarinis stebėjimas specializuotoje psichikos sveikatos priežiūros įstaigoje sustiprinto stebėjimo sąlygomis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius