Tiesiogiai
VALINSKAS ŽINO: prezidento rinkimų naktis tiesiogiai

Dukrelę purčiusi motina praleis pustrečių metų už grotų

Aštuonių mėnesių dukrelę purčiusiai ir sunkiai sužalojusiai Monikai V. teismas ketvirtadienį skyrė pustrečių metų pataisos namuose.
Kalinių konvojavimas
Asociatyvi iliustracija / Lukas Balandis / BNS nuotr.

Kaip pranešė Vilniaus apygardos teismas, 22 metų Monika V. bausmę atliks Panevėžio pataisos namuose.

Bylos duomenimis, pernai sausį moteris, paėmusi už pažastų iš lovos verkiančią mažametę dukrelę, laikydama ją ant rankų tyčia kelis kartus krestelėjo jos kūną ir galvą. Teisme ji neigė purčiusi dukrelę. Kaltinamoji teisme nurodė, kad susižaloti dukra galėjo krisdama iš lovos arba ją žaisdama galėjo sužaloti jos vyresnioji sesuo.

Monika V. taip pat svarstė, kad mergaitę galėjo sužaloti jos sugyventinis, su kuriuo jos santykiai dėl girtavimo buvo įtempti. Kaltinamosios išsakytas versijas teismas atmetė kaip gynybines.

Teismo medicinos specialistai nustatė, kad mergaitė ne kartą purtyta, jai nustatytas sukrėsto vaiko sindromas.

Liudytojai, priešingai nei pati moteris, jos sugyventinį apibūdino kaip rūpestingą ir jos vaikais besirūpinusį vyrą. Šeima buvo įtraukta į įgūdžių stokojančią šeimų, auginančių vaikus, sąrašą.

Po šio įvykio iš Monikos V. buvo laikinai paimtos abi jos dukros: vyresnioji mergaitė, o po kurio laiko ir nukentėjęs kūdikis.

Teismo nuomone, kaltinamoji, kelis kartus sąmoningai krestelėdama vaiko kūną ir galvą, turėjo suvokti, kad kelia grėsmę vaiko sveikatai. Įvertinęs liudytojų ir ekspertų parodymus, teismas konstatavo, kad motina, sunkiai sutrikdydama vaiko sveikatą, veikė netiesiogiai tyčia.

Skirdamas bausmę teismas atsižvelgė į tai, kad moteris, padariusi labai sunkų nusikaltimą, jo nepripažino, dėl to nesigailėjo, charakterizuojama kaip įgūdžių ir atsakomybės vaikams stokojanti motina.

Sprendimas gali būti skundžiamas Lietuvos apeliaciniam teismui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius