-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

​Dvi 15-metės nusiaubė Tauragės vaikų namus: joms uždėjo antrankius ir išvežė į psichiatrinę

Su dviem nepilnametėmis, įsisiautėjusiomis vienuose Tauragės vaikų globos namuose, jų agresijos priepuolio metu negalėjo susitvarkyti nei auklėtojos, nei policininkai, nei bendrosios kompetencijos medikai – prireikė profesionalių psichiatrų pagalbos.
Moteris su auskarais
Asociatyvinė iliustracija: mergina su auskarais / 123rf.com nuotr.

Vienuose Tauragės vaikų globos namuose (pavadinimas redakcijai žinomas, bet neskelbtinas) iki šiol nerimsta aistros dėl tikrų riaušių, vykusių šioje įstaigoje.

Viskas prasidėjo nuo to, kad vieną šios savaitės vakarą į globos namus negrįžo savavališkai iš jų pasišalinusios dvi auklėtinės. Įstaigos administracija kreipėsi į policiją.

Po kelių valandų, likus maždaug valandai iki vidurnakčio, merginos pasirodė.

Auklėtojoms vėl teko skambinti policininkams. Ne tam, kad praneštų džiugią žinią, jog auklėtinės gyvos ir sveikos parėjo – veikiau tai buvo prašymas gelbėti.

15-metėms naktį prasidėjo neregėtos agresijos priepuolis: jos laužė stalus, kėdes, mėtė vazonus, nuplėšė nuo sienos stendą, draskė patalus...

15min.lt šaltiniai globos namuose pasakojo, kad šiuo metu čia auga maždaug 40 vaikų. Anksčiau tarp auklėtinių yra buvęs ir vos 2 mėnesių mažylis.

15-metėms naktį prasidėjo neregėtos agresijos priepuolis. Teigiama, kad jos laužė stalus, kėdes, mėtė vazonus, nuplėšė nuo sienos stendą, draskė patalus, žodžiu, svaidė viską, kas pakliuvo po ranka.

Jaunesniems vaikams buvo laidomos piktos, kartais visai nevaikiškos replikos, pavyzdžiui, „tave papjausiu!“

Atvykę Tauragės policijos patruliai iš pradžių mėgino spręsti konfliktą gražiuoju. Tačiau nežinia, nuo ko, apsvaigusios paauglės nė nemanė nurimti. Policininkams neliko nieko kito, kaip panaudoti jėgą – merginos surakintos ir išvežtos.

Teoriškai padaužoms būtų pravartu nusiraminti blaivykloje, bet atsižvelgus į jų amžių, nutarta 15-metes vežti į vietos ligoninę.

Tačiau ir ten patrakėlės nenurimo. Suprasdami, kad nepilnamečių apsvaigimas visiškai sutrikdė jų psichiką, medikai nutarė kreiptis į būtent tos srities specialistus.

Supančiotos paauglės, lydint policijos ekipažui, greitosios pagalbos automobiliu išvežtos į Klaipėdos ligoninės vaikų psichiatrijos skyrių.

15min.lt nuotr./Vaikų globos namai Tauragėje
15min.lt nuotr./Vaikų globos namai Tauragėje


 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius