-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Dešimtis tūkstančių litų išviliojusios telefoninių sukčių grupuotės sės už grotų

Telefoniniai sukčiai toliau apgaudinėja patiklius gyventojus. Keturi jų, Panevėžio apygardoje išvilioję beveik 11 tūkstančių litų, jau pasiųsti už grotų, o dar penkių, prigrobsčiusių už daugiau kaip 36 tūkst. litų, laukia teismas.
Net per krizę patiklūs lietuviai užkimba ant telefoninių sukčių kabliuko.
Net per krizę patiklūs lietuviai užkimba ant telefoninių sukčių kabliuko. / „Lietuvos žinių“ archyvo nuotr.

Teismas keturis sukčiautojus telefonu pripažino kaltais ir nuteisė laisvės atėmimo bausmėmis: 21 metų K. K. laisvės nematys septynis metus šešis mėnesius, 29 metų A. L. – trejus metus, 23 metų L. L. – trejus metus šešis mėnesius, 20 metų L. N. – šešis mėnesius. Nuteistieji privalės atlyginti nukentėjusiems 10 tūkstančių 700 litų padarytos turtinės žalos.

Keturi bendrininkai, padėdami vienas kitam ir apgaudinėdami žmones mieste ir kaime, iš jų išviliodavo ne vieną tūkstantį litų. Patiklūs žmonės pinigus atiduodavo patikėję, kad jų artimieji neva padarė nuostolį, kurį reikia atlyginti, be to, reikia pinigų  susitaikyti su nukentėjusiuoju tam, kad išvengtų baudžiamosios atsakomybės.

Valstybinį kaltinimą nagrinėjant bylą teisme palaikiusi Panevėžio apygardos prokuratūros Utenos apylinkės prokurorė Aušra Gylytė teigia, kad tokias nusikalstamas veikas sumanę bausmę pataisos namuose atliekantys pinigų lupikautojai kartu su bendrininkais laisvėje vilioja pernelyg patiklių žmonių santaupas. Dažniausiai nukentėjusieji, net nepasidomėję, ar išties jų artimieji yra susiję su kokiu nors eismo ar kitu įvykiu, sukčiautojams pakloja po kelis tūkstančius litų, kartais duodami net daugiau, negu buvo reikalauta.

„Užjausdami nukentėjusius asmenis ir teisme siūlydami patenkinti jų pateiktus civilinius ieškinius nusikaltėlių padarytai žalai atlyginti, primename, kad už siekimą papirkti valstybės tarnautojus, tarp jų ir pareigūnus, taip pat yra numatyta baudžiamoji atsakomybė – korupcinio pobūdžio veikos pas mus netoleruojamos“,- teigia tokius ikiteisminius tyrimus kontroliuojanti A. Gylytė.

Demaskuota ir dar viena penkių sukčiautojų telefonu organizuota grupė, nuo kurios nukentėjo septyni panevėžiečiai, praradę daugiau kaip 36 tūkstančius litų. Nusikaltėliai netrukus taip pat sulauks baudžiamosios atsakomybės.

Panevėžio apygardos ir apylinkių prokurorai šiuo metu organizuoja ir kontroliuoja kelias dešimtis su sukčiavimu telefonu susijusių ikiteisminių tyrimų, keletas bylų yra nagrinėjamos arba jau išnagrinėtos teisme.

Ikiteisminius tyrimus šiose bylose atlieka Panevėžio ir Utenos apskričių vyriausiųjų policijos komisariatų Nusikaltimų tyrimo biuro Ekonominių nusikaltimų tyrimo skyriaus tyrėjai.

Įstatymas tam, kas apgaule savo ar kitų naudai įgijo svetimą turtą, numato laisvės atėmimo bausmę iki trejų arba aštuonerių metų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius