Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Dvi dienas šeimoje smurtavęs recidyvistas trečiąją neteko laisvės

Šeimoje dvi dienas prieš vaikus ir gyvenimo draugę smurtavęs rokiškietis M.V. trečiąją dieną nuteistas vienerių metų trijų mėnesių laisvės atėmimu.
Kalėjimas
Iliustracinė nuotrauka: grotos / Andriaus Vaitkevičiaus / 15min nuotr.

Tokį sprendimą patenkinęs Panevėžio apygardos prokuratūros prokurorės Irenos Pšalgauskienės prašymą išnagrinėti pavojingų nusikaltimų žmogaus sveikatai ir gyvybei baudžiamąją bylą pagreitinto proceso tvarka ir paskirti realią laisvės atėmimo bausmę anksčiau teistam 33 metų vyriškiui, priėmė Rokiškio rajono apylinkės teismas.

Vieną dieną neblaivus vyriškis, du kartus trenkęs kumščiu į galvą ir į ranką mažametei, po to spyręs jai į koją, kitą dieną puolęs smaugti nepilnametę dukrą ir grasinęs nužudyti – peiliu subadyti gyvenimo draugę ir vaikus, pareigūnų buvo sulaikytas ir uždarytas į areštinę.

Panevėžio apygardos prokuratūros Panevėžio apylinkės prokurorė Irena Pšalgauskienė, dirbanti Rokiškyje, teigė, kad prokurorai ir įstatymai gina smurtą patiriančias moteris, šeimoje smurtaujančius vyrus siekiama nuteisti laisvės atėmimu. Šioje byloje buvo prašoma kuo greičiau nuteisti ne kartą šeimoje smurtavusį vyrą, kuris buvo kaltinamas smurto naudojimu prieš vaikus – sukėlęs fizinį skausmą mažametei ir nepilnametei, taip pat grasino nužudyti gyvenimo draugę.

Panevėžio apygardos prokuratūra praneša, kad anksčiau teistas už tyčinių nusikaltimų, susijusių su smurtu, padarymą, naujus nusikaltimus padarė neišnykus teistumui ir dar nebaigęs atlikti ankstesniu nuosprendžiu paskirtos bausmės, jis pripažintinas recidyvistu, todėl buvo prašoma paskirti laisvės atėmimo bausmę, kurią reiktų atlikti pataisos namuose.

Neseniai dar vienas šeimoje smurtavęs vyras – 46 metų pasvalietis A.G. pagreitinto proceso tvarka nuteistas trejų metų penkių mėnesių laisvės atėmimu.

Panevėžio apygardos prokuratūros Panevėžio apylinkės prokuroras Mantas Jurkėnas, dirbantis Pasvalyje ir palaikęs valstybinį kaltinimą, trečią kartą už smurtą ir grasinimus nužudyti teisiamam kaltinamajam prašė skirti keturiais mėnesiais griežtesnę bausmę.

Šiose bylose ikiteisminius tyrimus atliko Panevėžio apskrities vyriausiojo policijos komisariato Rokiškio ir Pasvalio rajonų komisariatų tyrėjai.

Už grasinimą nužudyti ar sunkiai sutrikdyti kito žmogaus sveikatą baudžiama laisvės atėmimu iki dvejų metų, už fizinio skausmo sukėlimą mušant ar kitaip smurtaujant – iki vienerių metų, už tą pačią veiką mažamečiui – iki dvejų metų. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius