Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Dvi mažametes, kaip įtariama, šlykščiai nuskriaudęs vilnietis sekso paslapčių mokė rodydamas „blogus filmus“

Teismui perduota nauja baudžiamoji byla dėl mažamečių asmenų tvirkinimo, seksualinio prievartavimo ir išžaginimo.
Lėlė
Lėlė / Gino Dabašinsko/BFL nuotr.

Vilniaus apygardos prokuratūros Pirmojo skyriaus prokuroras Liutauras Rudzevičius teismui perdavė baudžiamąją bylą dėl mažamečių asmenų tvirkinimo, seksualinio prievartavimo ir išžaginimo (BK 153 str., 150 str. 4 d., 149 str. 4 d.).

Vilnietis 35 metų P.R., kuriam inkriminuojami šie nusikaltimai, savo kaltės nepripažįsta, pažymima penktadienį Vilniaus apygardos prokuratūros vyriausiojo viešųjų ryšių specialisto Gintauto Stalnionio išplatintame pranešime.

Prokurorai vilnietį kaltina pernai rugsėjo 25-osios pavakare klasta įviliojus į savo namus vienoje sodų bendrijoje ir ten šlykščiai nuskriaudus dvi mažametes kaimynų mergaites – tvirkinus jas, seksualiai prievartavus, o vieną – ir išžaginus.

Atliekant ikiteisminį tyrimą nustatyta, kad apgaule primasinti mergaites P.R. nebuvo sudėtinga – vyrą, kuris neretai užsukdavo pas jų tėvus, mažametės pažinojo. P.R. gyvena su motina, tačiau mergaites pakvietė pasinaudojęs tuo, kad jos nėra. Iš pradžių įkalbėjo paklausyti muzikos, paskui pasiūlė pažiūrėti „blogų filmų“. Nors mažametės to visai nepageidavo, įjungė pornografinį filmą. Vėliau, žadėdamas padovanoti po mobilųjį telefoną, pasiūlė joms padaryti tai, ką filme išdarinėjo suaugusiųjų poros.

Surinkti duomenys leidžia tvirtinti, kad pasinaudodamas bejėgiška dėl mažametystės būsena, siekdamas tenkinti savo lytinę aistrą, P.R. vieną mažametę seksualiai prievartavo, o kitą – dar ir išžagino.

Sugrįžusios namo mergaitės pasipasakojo motinoms, šios kreipėsi į policiją.

Mažametes apžiūrėję teismo medikai nustatė joms įvairių kūno sužalojimų, kurių lokalizacija, forma, pobūdis būdingi seksualinei prievartai. Kaltinimų P.R. pagrįstumą patvirtina ir atliktas DNR tyrimas.

Teismo psichiatrijos ir psichologijos ekspertizė patvirtino, kad tiriamos nusikalstamos veikos padarymo metu mergaitės negalėjo suprasti su jomis atliekamų veiksmų pobūdžio ir reikšmės, todėl negalėjo adekvačiai tiems veiksmams priešintis. Specialistai mergaitėms taip pat nenustatė nei padidinto polinkio fantazuoti, nei padidinto polinkio į įtaigumą. Konstatuota, kad jų parodymai yra nuoseklūs, pakankamai detalūs, todėl toliau apklausinėti mažamečių nerekomenduota.

Darbo ir šeimos neturintis P.R. savo kaltę kategoriškai neigia. Nuo sulaikymo dienos praėjusių metų rugsėjį teismo jis laukia Lukiškių tardymo izoliatoriuje-kalėjime.

Griežčiausia bausmė, gresianti vilniečiui (už mažametės išžaginimą), – laisvės atėmimas iki 15 metų.

Kaip penktadienį jau rašė 15min.lt, to paties prokuroro L.Rudzevičiaus kuruojamoje baudžiamojoje byloje, kur nuo nepilnamečių žagintojų porelės nukentėjo mažametė, šiandien Vilniaus apygardos teismas paskelbė apkaltinamąjį nuosprendį. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius