Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Dvi mažametes parke užpuolęs jaunuolis neteko laisvės

Panevėžyje paskelbtas nuosprendis dvidešimtmečiui M.V., kuris dėl seksualinės prievartos prieš mažamečius ir dėl nusikaltimų nuosavybei nubaustas šešerių metų ir šešių mėnesių laisvės atėmimu.
Teismas
Teismas / Photos.com nuotr.

Kaip rašoma Panevėžio apygardos prokuratūros pranešime, dvejais metais ir šešiais mėnesiais griežtesnę – devynerių metų laisvės atėmimo bausmę anksčiau už plėšimus, vagystę ir narkotinių medžiagų platinimą teistam kaltinamajam prašė skirti valstybinį kaltinimą nagrinėjant bylą teisme palaikiusi prokurorė Jelena Sabaliauskienė.

Tokio epilogo – neseniai paskelbto teismo verdikto sulaukė pernai vasarą miesto pareigūnus ir bendruomenę sujaudinęs dviejų mažamečių mergaičių užpuolimas ir įtariamojo gaudynės, priminusios neįtikėtino nuotykių filmo kadrus, nes bėglį kartu su pareigūnais vijosi ir persekiojo apie įvykį išgirdę aplinkinių namų gyventojai. Netrukus dvidešimtmetis jaunuolis buvo sulaikytas.

Panevėžio apygardos prokuratūros Pirmojo baudžiamojo persekiojimo skyriaus prokurorė Jelena Sabaliauskienė teigia, kad pareigūnų ir bendruomenės pastangomis operatyviai sulaikius įtariamąjį pavyko profesionaliai ištirti sunkų nusikaltimą, perduoti bylą teismui ir nubausti kaltinamąjį, kuris buvo sumanęs piktavališką kėslą mažamečių vaikų atžvilgiu.

Ikiteisminį tyrimą atliko Panevėžio apskrities vyriausiojo policijos komisariato tyrėjai, tyrimui vadovavo, jį organizavo ir kontroliavo Panevėžio apygardos prokuratūros Pirmojo baudžiamojo persekiojimo skyriaus prokurorė.

Už mažamečių seksualinį prievartavimą arba pasikėsinimą tą padaryti numatyta laisvės atėmimo bausmė iki 13 metų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius