Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Dvidešimt metų sutuoktinę terorizavęs vyras kalės dešimt mėnesių

Anykščių rajono Svėdasų seniūnijos Narbutų kaimo gyventojas E.I., per dvidešimt dienų sulaukęs dviejų nuosprendžių, po antrojo buvo suimtas teismo salėje – už smurtą prieš sutuoktinę 46 metų vyriškis nuteistas laisvės atėmimu dešimčiai mėnesių.
Smurtas šeimoje
Smurtas šeimoje / Wordpress.com nuotr.

Vos per dvi dienas nuo nusikalstamos veikos padarymo tokį sprendimą priėmė Anykščių rajono apylinkės teismas.

Pranešime spaudai rašoma,kad  pirmą kartą už sistemingą žmogaus terorizavimą ir bauginimą naudojant psichinę prievartą dvejų metų trijų mėnesių laisvės atėmimu nuteistas E. I. išvengė pataisos namų, nes bausmės vykdymas buvo atidėtas. Antrą kartą jis nusikalto netrukus po priimto teismo nuosprendžio, per jam paskirtos bausmės vykdymo atidėjimą, todėl galima teigti, kad nuteistas asmuo nekeičia savo elgesio, piktybiškai nenori taisytis, yra pavojingas šeimai ir visuomenei, todėl jam skirta įstatymo sankcijoje numatyta reali laisvės atėmimo bausmė, šį kartą ją teks atlikti pataisos namuose.

Nuo smurtaujančio sutuoktinio daugiau kaip dvidešimt bendro gyvenimo metų kentėjusi žmona iki šiol bijojo rašyti pareiškimą policijai, nes vyras grasindavo, jog ji neteks namų ir gyvulių. Vaikai buvo maži, išvarytiems tekdavo nakvoti tvarte. Šį kartą motiną sumušusiam tėvui policiją iškvietė sūnūs.

Su tuo pačiu anykštėnu E.I. susijusi jau išnagrinėta teisme kita nusikaltimų, pavojingų žmogaus sveikatai ir gyvybei, baudžiamoji byla, kurioje sistemingu žmogaus terorizavimu ir bauginimu kaltintas E.I. įkyriai persekiojo gatvėje ir darbe jam patikusią moterį siūlydamas draugystę, skambindavo mobiliuoju telefonu ir rašydavo įvairias žinutes. Nesulaukęs palankaus atsako, vyriškis siuntinėjo SMS žinutes reikalaudamas draugauti su juo, kitu atveju grasino susidoroti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius