-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Dvidešimtmetis, smurtu aiškinęsis įsibrovimo į namus aplinkybes, kaltinamas nužudymu

Už smurtinius veiksmus su dramatiška atomazga savavališkai aiškinantis įsibrovimo į namus aplinkybes dvidešimtmečiui jaunuoliui teks atsakyti baudžiamąja tvarka – Panevėžio apygardos prokuratūros Pirmojo skyriaus prokurorė Jelena Sabaliauskienė perdavė nagrinėti apygardos teismui nusikaltimų žmogaus gyvybei baudžiamąją bylą.
Smūgis
Smūgis / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

Panevėžyje besimokantis Rokiškio rajono gyventojas A.V. kaltinamas daugybiniais kūno sužalojimais sukėlęs dideles fizines kančias – itin žiauriai nužudęs žmogų.

Rokiškio rajono Kazliškio kaime pernai lapkričio 6 d. pavakare A.V., gindamasis nuo į namus su kitais besibraunančio asmens, keliskart kumščiu trenkė jam į galvą. Kai kiti nekviesti atėjūnai pasišalino, jaunuolis, dar tebepykdamas dėl siekimo įsibrauti, nutarė smurtiniais veiksmais pasiaiškinti santykius su juos atvedusiu asmeniu.

Panevėžio apygardos prokuratūros Labai sunkių nusikaltimų ikiteisminio tyrimo organizavimo skyriaus prokurorė Jelena Sabaliauskienė teigia, kad dvidešimtmetis, gynęs namus nuo įsibrovėlių ir neperžengęs būtinosios ginties ribų, nebūtų nusikaltęs, bet vėliau įniršęs padarė nusikalstamą veiką  – mirtinai sumušė žmogų.

„Tokiais atvejais reikia nepažeisti įstatymų nustatytos tvarkos ir elgtis taip, kaip priimta teisinėje ir demokratinėje visuomenėje. Kai įsibrauti siekę asmenys pasišalino, jau negrėsė pavojus, apie įvykį reikėjo pranešti policijos pareigūnams. Būtų išvengta dramatiškų, jau nebeatitaisomų pasekmių – žmogaus gyvybės atėmimo savavališkai pačiam aiškinantis įvykį“, - teigia Panevėžio apygardos prokuratūros Labai sunkių nusikaltimų ikiteisminio tyrimo organizavimo skyriaus prokurorė Jelena Sabaliauskienė.

Ikiteisminį tyrimą atliko Rokiškio rajono policijos komisariato tyrėjai, tyrimą organizavo ir kontroliavo iš rokiškiečių kolegų perėmę Panevėžio apygardos prokuratūros Pirmojo skyriaus prokurorai.

Už nužudymą sunkinančiomis aplinkybėmis – kankinant arba kitaip itin žiauriai įstatymas numato laisvės atėmimo bausmę nuo aštuonerių iki 20 metų, arba iki gyvos galvos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius